Genel
Giriş Tarihi : 21-11-2022 19:11   Güncelleme : 21-11-2022 19:11

Yeşilay Kadın Girişimciler Festivali'nde

Yeşilay Sakarya Şubesi Kadın Komisyonu, Feyfest Kadın Girişimciler Moda ve Alışveriş Festivali’nde onlarca kadın girişimcinin stantlarının yanında stant açarak çalışma yürüttü

Yeşilay Kadın Girişimciler Festivali'nde

Yeşilay Sakarya Şubesi Kadın Komisyonu, Feyfest Kadın Girişimciler Moda ve Alışveriş Festivali’nde onlarca kadın girişimcinin stantlarının yanında stant açarak çalışma yürüttü.

Hem kadın girişiminin desteklenmesi hem de bağımlılıkta kadınların yadsınamaz rolüyle Yeşilay Sakarya Şubesi, Kadın Komisyonu Başkanı ve komisyon üyeleriyle birlikte stand faaliyeti yürüterek şehrin kadınlarına yönelik bilgilendirme ve tedavi kanallarını anlatma fırsatı buldu.

Aktif çalışmalarıyla şehirde faaliyetlerini sürdüren Yeşilay ve Kadın Komisyonu modadan, alışverişe dair önemli kadın girişimcilerin bulunduğu Feyfest’te, kadınların yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Buna kayıtsız kalmayan ve desteğini her defasında gösteren kadın girişimciler Yeşilay’a özverili çalışmaları ve bağımlılıklardan uzak kadınlar için mücadelelerinde katkı olması için bağış yaptılar.

Bağımlılıkla mücadelede psikolojik rehabilitasyon ve sosyal hizmet desteği veren Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Sakarya’da ücretsiz bir şekilde tütün, alkol, madde, teknoloji ve kumar bağımlılığı konularında çalışmalarına devam ettiği belirten Yeşilay Kadın Komisyonu üyeleri herkesin rahatlıkla randevu alarak merkezlerinde tedavi olarak sağlıklı bir hayata kavuşabileceklerini vurguladılar.

Yeşilay Hakkında

1920 yılında faaliyetlerine başlayan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden; ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 95 Ülke Yeşilay'ı bulunmaktadır. 2015 yılında Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Türkiye genelinde ve KKTC’de toplam 105 yerde, bağımlı bireyler ile yakınlarına ücretsiz psikososyal hizmet desteği sağlamaktadır. 115 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti de bulunmaktadır. Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne” sahiptir.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni