Manşet
Giriş Tarihi : 08-03-2022 16:10   Güncelleme : 08-03-2022 16:10

Yeşilay Haftası'nda Yeşilay'dan İş birliği Ziyaretleri

Yeşilay Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Çakır, Yönetim Kurulu, Komisyon Başkanları, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Uzmanları, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Genç Yeşilay Kulüp Başkanı’ndan oluşan heyetle 1-7 Mart Yeşilay Haftası vesilesiyle bir dizi ziyarette bulunarak, Yeşilay Haftası tebriklerini şubesinde kabul etti

Yeşilay Haftası'nda Yeşilay'dan İş birliği Ziyaretleri

Yeşilay Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Çakır, Yönetim Kurulu, Komisyon Başkanları, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Uzmanları, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Genç Yeşilay Kulüp Başkanı’ndan oluşan heyetle 1-7 Mart Yeşilay Haftası vesilesiyle bir dizi ziyarette bulunarak, Yeşilay Haftası tebriklerini şubesinde kabul etti.

Önleyici Hizmetler, Psikolojik Rehabilitasyon ve Sosyal Hizmet alanında kurumların bünyesindeki personellere yönelik TBM eğitimleri ile ortak paydada çalışmalarını yürütecek Yeşilay, projeler ve yeni iş birliği alanlarıyla ilgili işbirliğine yönelik makam ziyaretleri ve Yeşilay Haftası vesilesiyle Yeşilay Sakarya Şubesi’nde kabuller yapıldı. Bu kapsamda; Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, AMATEM Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Bülent Yazıcı, Adapazarı Otobüsçüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Cevat Demir’e makam ziyaretleri yapıldı ve Yeşilay Bölge Koordinatörü Fatih Kıcır, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, KYK Sapanca Kız Yurdu Müdürü Hülya Ulema, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Merve Hilal Coşar, Yasemin Turan, İlhan Türkseven, Ömer Arslan ve Yusuf Çelik 1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında Sakarya Şubesi’nde tebrik ve kutlama ziyaretinde bulundular.

TBM Yetişkin Eğitimi Projesi’yle paydaş kurumlarla ortak faaliyetler düzenleyeceklerini belirten Yeşilay Sakarya Şubesi Başkanı Arzu Çakır; ‘Bağımlılıkla mücadelede, önleyici hizmetler noktasında önemli bir yeri olan Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programı (TBM) ile okullarda, Yeşilay Elçileri projesiyle de sahada halka ulaşarak bağımlılık yapıcı maddelere karşı eğitimler ve saha faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca 115 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmetimizi, psikolojik rehabilitasyon ve sosyal hizmet desteğimizi şehrimizde ücretsiz vermeye devam ediyoruz. Tütün, alkol, madde, teknoloji ve kumar bağımlılığından mustarip olan kişiler rahatlıkla arayıp randevularını oluşturarak tedavilerine başlayabilirler.’ dedi. Bağımlıların hayata geri kazandırılması noktasında kurumlar arası işbirliği ve desteğin devamlılığına vurgu yapılarak ziyaret sonlandı.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni