Genel
Giriş Tarihi : 31-03-2022 17:08   Güncelleme : 31-03-2022 17:08

Yenikent'e İş Merkezi Kuruluyor

Sakarya Yenikent Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'yi makamında ziyaret ederek Yenikent'in içiçe ve karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm bulunması adına biraya geldiler

Yenikent'e İş Merkezi Kuruluyor

Sakarya Yenikent Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'yi makamında ziyaret ederek Yenikent'in içiçe ve karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm bulunması adına biraya geldiler.

Yaklaşık 1 saat süren görüşme de söz alan Dernek Başkanı Fikri Arslan, çok ciddi sıkıntılar olduğunu dile getirip sırasıyla sorunları aktardı.

Organize sanayii istemiyoruz

Bölge de insan yaşamını etkileyecek sorunlar olduğuna vurgu yapan Arslan, konuşmalarının başında kesinlikle organize sanayii kurulmasına karşı olduklarını ve oluşacak pisliğin şehri mahvedeceğine ilişkin uyarılarda bulundu.

Tüm kirliliğin Adapazarı'nın üzerine gelme tehlikesi bulunduğunu belirten Fikri Arslan, konuyu Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Ak Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile de görüştüklerini söyledi.

Ticari merkezler kurulması planlanıyor

Valiliğin karşı bölgesinde 12 dönüm alan olduğunu söyleyen Arslan, buranın ticari şeklinde iş merkezi hâline dönüştürülmesini talep ettiler. İş alanlarının genişletilerek çoğaltılması gerektiğine vurgu yapılan görüşme de, kurulması planlanan pazar yeri çevresinin iş alanı olarak değerlendirilmesinin çok daha uygun olacağı kanaatine varıldı.

Gençleri de düşünmeliyiz

Üniversite öğrencilerinin vakit geçirebileceği alanlarının neredeyse hiç olmadığını belirten Arslan, buralarda ayrıca yurt oluşturulması gerektiğini ve öğrencilerin kalacak yerlerinin olmadığına, geçmiş dönemler de 5 bin öğrenci varken bu sayının binlere düştüğüne ilişkin veriler paylaştı.

Sosyal tesisler de sıkıntı var

Yenipark'ın tümüyle yenilerek elden geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Fikri Arslan, halkın bu noktalarda ucuz çay içmesini sağlayacak adımların atılmasının daha uygun olacağını dile getirdi.

Alt yapının onarılması gündeme getirildi

Mahalle toplantıları düzenlediklerini ifade eden Arslan, sorunlardan ötürü neredeyse her gün vidanjör çağırmak zorunda kaldıklarını ve biran önce altyapı çalışmalarına ağırlık verilmesinin önemine dikkati çektiler.

Sorunlara tek tek çözüm getirdi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Yenikent Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Fikri Arslan başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerini tek tek dinleyerek, her sorunun karşılığında ilgili birim ve yöneticilerini devreye soktu ve adeta yıldırım hızında çözüm sağlayıcı olumlu adımlar attı.

Başkan Yüce, sorunları dinledikten sonra dernek yöneticilerine yönelik konuşmasında, " Biz sonuç odaklı çalışıyoruz. Var mı başka sıkıntınız? " ifadelerini kullanması üzerine, dernek üyeleri gülümseyerek sevinçle birlikte tebessüm ettiler.

Sakarya Yenikent Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fikri Arslan ve beraberindeki yöneticiler, Başkan Ekrem Yüce'ye makamında kendilerini ağırladıkları, sorunlara akıcı ve hızlı çözüm getirmesi üzerine de teşekkürlerini sundular.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni