Genel
Giriş Tarihi : 27-08-2021 11:18   Güncelleme : 27-08-2021 11:18

Yeni Dünya Vakfı Sakarya medyası ile bir araya geldi

Açıldığı günden bu yana yaptığı çalışmalarla Sakarya’da tanınan bir vakıf haline gelen Yeni Dünya Vakfı düzenlediği kahvaltı organizasyonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi

Yeni Dünya Vakfı Sakarya medyası ile bir araya geldi

Açıldığı günden bu yana yaptığı çalışmalarla Sakarya’da tanınan bir vakıf haline gelen Yeni Dünya Vakfı düzenlediği kahvaltı organizasyonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yeni Dünya Vakfı Sakarya Şube Başkanı Şahin Karaaslan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu tanışma toplantısında, önümüzde ki günlerde hayata geçmesi beklenen projelerin tanıtımı yapıldı.

Sakarya Şubesine başkan olarak seçildiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Yeni Dünya Vakfı Sakarya Şube Başkanı Şahin Karaaslan; vakfın vizyon ve misyonu hakkında bilgi verirken, plan ve projeler konusunda detaylı bilgilendirme yaptı.

Genel merkezi İstanbul olan Yeni Dünya Vakfı’nın 1996 yılından beri 19 il şubesinde hizmet verdiğini belirten Başkan Karaaslan; Türkiye genelinde Vakıf bünyesinde açılan 17 adet lüks ve konforlu olarak hazırlanan öğrenci yurtlarının birini Sakarya’da açacaklarını ifade etti.

Gençler Kitap Kafede bir araya gelecek

Profesörler, akademisyenler, avukatlar ve eğitimciler gibi alanında kendini kanıtlamış 35 kişilik güçlü kadrosuyla Sakarya’da çalışmalarına start verdiğini söyleyen Karaaslan gelen basın mensuplarına teşekkür ederek şöyle devam etti; “Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce tarafından vakfımıza tahsis edilen Erenler Yaşam Merkezi’nde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yakın zamanda burayı bir gençlik merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu gençlik merkezi kitap kafe tarzında büyük bir kütüphane olarak dizayn edilecek. Öğrencilerimiz buralarda ders çalışabilecek, çay- kahve gibi içecekler ve sabah saatlerinde verilmek üzere yiyecekler öğrencilere ücretsiz olarak ulaşacak. Erenler gençlik merkezi aynı zamanda konferans salonuyla ve yüzme, spa, duvar tırmanma gibi aktiviteleri gerçekleştirecekleri bir alana sahip olduğu için öğrenciler kolaylıkla bu hizmete erişebilecek.

Bir yurttan çok daha fazlası

Yüksek konforlu bir şekilde inşa edilecek öğrenci yurtları hakkında da bilgi veren Başkan Şahin Karaaslan burs yardımlarının yanı sıra düzenleyecekleri kamp, gezi, konferans gibi etkinliklerle sosyal hayata kazandıracaklarını ve öğrencilere her türlü destekte bulunacaklarını söyledi. Ağırlık verdikleri grubun öğrenciler olduğunu da belirten Karaaslan; öğrencileri iyilik zincirinin merkezinde görüyoruz çünkü bugün birine dokunduğumuzda yarın o da aynı şekilde başkalarının elinden tutabiliyor. Örneğin Sakarya’da görevli bir polis memuru bize ziyarete geldi ve Yeni Dünya Vakfı’nın öğrencilik yıllarında ona yardım ettiğini söyledi. Şimdi aynı şekilde o kardeşimiz de 2 öğrenciye burs vererek eğitimlerine katkı sağlıyor. Öğrenciler ülkemizin, yarınımızın teminatıdır. Maddi manevi her sorunlarında destek vermekte kendimizi yükümlü görüyoruz” dedi.

Gönül elçileri yetiştiriyorlar

Vakıf olarak yabancı uyruklu öğrencilere de ayrı bir özenle yaklaştıklarını belirten Başkan Karaaslan; “Hem dini hem de milli değerlerimizi böylelikle diğer ülkelere tanıtma fırsatı yakalıyoruz. Burada okuyan yabancı öğrenciler daha sonra okuyup ülkelerine döndüklerinde bir gönül elçisi olarak çalışabiliyor. Bunun verdiği mutluluk bizi daha çok çalışmaya sevk ediyor” dedi.

Hedef daima yeni dünya

Yeni Dünya Vakfı Sakarya Şube İstişare Kurulu Üyesi ve Sakarya Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Haluk Selvi ise vakıf kültürünün geçmişten bu yana önemli bir yerde olduğunu söyledi. Selvi yaptığı konuşmasında; “Gelişen ve değişen dünya içerisinde Sakarya’da günden güne değişimlerini sürdürüyor. Bizler bu değişim içinde tek bir şeyi kaçırmamamız gerektiğine inanıyoruz o da “eğitim”. Öğrencileri yetiştirmek, içinde ki cevheri ortaya çıkarmak, heba olmadan el uzatmak gibi sorumluluklarımızın farkındayız. Yeni Dünya Vakfı bu düşünceyle şekillenmiş bir vakıftır. Yeni bir dünya hedefliyoruz.  Bunun da yalnızca eğitim ile olacağını düşünüyoruz. Çalışmalarımızı derinleştireceğiz. Yorulmadan ilerlemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yönetim Kurulu Üyelerinden teşekkür

Yeni Dünya Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri olan ; Prof.Dr.Aydın Yılmazer, Abdullah Taha Yıldırım, Bahtiyar Nalbant, Beşir Doğrusever, Can Dağabakan, Cemalettin Erdem, Cevat Topkara, Hayati Öztürk, Prof. Dr. Haluk Selvi, Prof. Dr. İbrahim Yüksel, İlhan Aydın, Levent Candan, Av. Leyla Ekmen Epözdemir, Av. Levent Serbes, Mesut Gökdemir, Mehmet Gevher, Mesut Büyükarslan, Mustafa Toprak, Mine Köse, Osman Aydın, Av.Osman İbrahim Baş, Ömer Kurteş, Özkan Yetim, Sabahattin Aktaş, Sait Dursun, Şeyma Ay, Turgut Yanık, Türkan Resuloğlu, Yakup Kalaycı, Yavuz Meşe, Prof. Dr. Yusuf Genç, Yakup Altıntaş, Zehra Özdin, Ziya Cevherli ise kendilerini tanıttıktan sonra Yeni Dünya Vakfında çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek gelen basın mensuplarına teşekkür ettiler.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni