Genel
Giriş Tarihi : 24-01-2022 12:36   Güncelleme : 24-01-2022 12:36

Yeni Dünya Vakfı Geleceğe Işık Tutuyor

Yeni Dünya Vakfı ve Yöneticileri Başkan Şahin Karaaslan öncülüğünde Serdivan ilçesi Kazımpaşa Mahallesi üzerinde Levent Et Restoranında Yeni Dünya Vakfı Gençlik Merkezi tanıtım yemeğinde bir araya geldi

Yeni Dünya Vakfı Geleceğe Işık Tutuyor

Yeni Dünya Vakfı ve Yöneticileri Başkan Şahin Karaaslan öncülüğünde Serdivan ilçesi Kazımpaşa Mahallesi üzerinde Levent Et Restoranında Yeni Dünya Vakfı Gençlik Merkezi tanıtım yemeğinde bir araya geldi. Önemli isimlerinde katıldığı tanıtım yemeğinde, yüzlerce öğrenciye burs veren Yeni Dünya Vakfı’nın açılışını gerçekleştireceği Gençlik Tanıtım Merkezi’nin detayları gündeme getirildi.

Protokol tanıtım yemeğinde buluştu

Yeni Dünya Vakfı Gençlik Merkezi tanıtım yemeğine, vakfın burs verdiği yabancı ve Türk öğrencilerin yanı sıra önemli siyasi isimler de katılım sağlayarak destek verdiklerini belirtti. Katılanlar arasında, Ak Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Ak Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci ve Yeni Dünya Vakfı Başkanı Şahin Karaaslan yer aldı.

Çiğdem Erdoğan Atabek’ten tam destek

Ak Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, kendisinin üniversite yıllarından örnekler verdiği konuşmasında, " Biz çok zor şartlar altında üniversiteyi okuduk. Kaldığımız yurtlarda son derece zor şartlar altında eğitimlerimizi tamamladık. Gençlerimizi çok iyi anlıyor ve onları gözetmek amacıyla da Yeni Dünya Vakfı'nın yürüttüğü projeyi sonuna kadar destekleyeceğiz" dedi.

Ali İhsan Yavuz; Cumhurbaşkanımız gençlere önem veriyor

Ak Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ali İhsan Yavuz, projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakından takip ederek desteklediğini vurguladığı konuşmasında, " Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gençlere çok önem veriyor. Bu konuda kendileri ile görüştüğümde konunun çok hassas olduğunu, takipçi ve destekçisi olacağını ifade ettiler. Gençler ülkemizin geleceğini inşa edeceklerinden projeler hayati önem taşımaktadır" dedi.

Yavuz konuşmasında ayrıca, projeye ve Yeni Dünya Vakfına destek ve gayretlerinden dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'ya teşekkürlerini iletti.

Yer tahsisini Başkan Yüce gerçekleştirdi

Yeni Dünya Vakfı Başkanı Şahin Karaaslan Gençlik Merkezinin detaylarını paylaştı. Büyük bir kütüphane yapılacağını dile getiren Başkan Karaaslan Gençlik Merkezinin yapılacağı yeri tahsis eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür ederek, ‘’ İçerisinde toplantı salonlarının, ikram odalarının ve büyük bir kütüphanesinin olacağı bir Gençlik Merkezi açacağız. Kütüphanede kaynak kitaplarından klasiklere kadar öğrencilerin faydalanacağı eserler bulunacak. Ayrıca ders çalışan kütüphaneden yararlanan öğrenciler için ücretsiz çay, kahve, poğaça simit gibi ikramlarımız da olacak. Hem teknolojik donanımları tam hem de mimarisiyle kaliteli bir Gençlik Merkezi kuracağız.’’ dedi. Merkezin yapılacağı binanın alt katında yarı olimpik bir yüzme havuzu olduğunu dile getiren Başkan Karaaslan, Yeni Dünya Vakfı’na kayıt olan öğrencilerin bu havuzdan ücretsiz yararlanacağını belirtti.

Başkan Işıksu destek verdi

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun da destek verdiğini belirten Başkan Karaaslan, ‘’ Başkanımız Mutlu Işıksu ile bir protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında bize destek olmak adına, YDV vakıf binasının elektrik, su, internet ve kira giderlerini Adapazarı Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu karşılayacak.

Gençlik Merkezi ilk adım

Gençlik Merkezinin ilk adım olduğunu belirten Başkan Karaaslan, plan ve projelerden bahsetti. Henüz öğrenci yurdu arama aşamasında olduklarını belirten Karaaslan önümüzdeki sezonlarda öğrenci yurdu açacaklarını belirtti. Başkan Karaaslan ‘’ Gençlik merkezimizi açtıktan sonra kampüse yakın bir konumda dükkân tutacağız. Yeni Dünya Vakfı Çorba Evi adı altında açacağımız dükkânda her gün 500 öğrenciye sabah erken saatlerde başlamak üzere çorba dağıtılacak. Bu Yeni Dünya Vakfı Çorba Evi olarak 5 ay süre ile sadece çorba dağıtımı yapılacak ve bu 5 6 aylık sürecin sonunda sabahları çorba, öğlenleri yemek olarak devam edecek. Bunlar tamamen ücretsiz olacak. Bütün öğrenciler ücretsiz çorba ve yemekten faydalanabilecek. ‘’ ifadelerini kullandı.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni