Emek
Giriş Tarihi : 02-07-2020 17:19   Güncelleme : 02-07-2020 17:19

VATAN PARTİSİNDEN TÜRK HARB-İŞ SENDİKASINA ZİYARET

VATAN PARTİSİNDEN TÜRK HARB-İŞ SENDİKASINA ZİYARET

VATAN PARTİSİNDEN TÜRK HARB-İŞ SENDİKASINA ZİYARET

Vatan Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı başkanlığındaki heyet Türk Harb-İş Sakarya şubesini ziyaret etti.

Meclis’e sunulması planlanmakta olan “İstihdam Kalkanı Programı’nda, 25 yaşın altında ve 50 yaşın üstündeki işçiler için belirli süreli iş sözleşmelerinin kullanılmasının önündeki engellerin kaldırılması isteniyor.”

Çalışanların iş güvencelerini, kıdem tazminatı,  ihbar tazminatlarını kaldırmaya ve işe iade davası açmalarını engellemeye yönelik bu çalışmaların hak kayıplarına yol açmadan önlenebilmesi amaçlı olarak Vatan Partisinin yurt çapında başlattığı sendikaları ve çalışanları bilgilendirme amaçlı başlattığı ziyaretler kapsamında, Vatan Partisi İl Başkanı Kemal Ağralı, İşçi sendika sorumlusu Bahtiyar Bodur, Öncü Kadın Başkanı Melike Toy ve Yönetim kurulu üyesi Erol Aslan’dan oluşan Vatan Partisi Heyeti Türk Harb-iş sendikası Sakarya şubesini ziyaret etti.

Türk Harb-İş Sakarya Şube başkanı İsa Kaya,  Şube İdari Sekreteri Emrullah Fatih KOÇ, Şube Mali Sekreteri Kemal KILIÇ ve işyeri temsilcilerinin ev sahipliğinde sıcak ve samimi bir havada geçen ziyarette, İstihdam kalkanı programının oryaya çıkaracağı işçilerdeki hak kayıpları görüşülüp tartışıldı.

VATAN PARTİSİNDEN TÜRK HARB-İŞ SENDİKASINA ZİYARET

Kemal Ağralı’nın program konusunda yaptığı açıklamalardan sonra, Harb-iş şube başkanı İsa Kaya “Bu program İşçilerin kıdem tazminatı, İhbar tazminatı haklarını yok etmesinin yanı sıra işçinin haksız nedenlerle işten çıkarılması durumunda işe iade davası açmasının da önünü kapatıyor. Bu yasa çıkarsa emekçi sınıfların örgütlenme özgürlüğünün de ellerinden alınacaktır. Bu konuda Harb-iş Sendikası ve konfederasyonumuz  Türk-İş olarak her türlü mücadele yöntemlerini kullanarak karşı çıkacağız. Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay kararlılığımızı açıklamış bulunuyor. Başta GenelBaşkan Yardımcısı ve işçi sendika bürosu Başkanı Yıldırım Koç olmak üzere, Vatan Partisi’ne ve Sakarya İl örgütüne teşekkürlerimizi sunuyoruz. Vatan Partisi, Ulusalkanal Aydınlık gazetesi ve Aydınlıksakarya sitesi geçmiş mücadele dönemlerinde en yakınımızda oldunuz. Bu gün de sizleri yanımızda görmek bizim mücadele azmimizi  artırdı. Harb-iş sendikası olarak tüm gücümüzle bu mücadeleyi yürüteceğiz.” İfadeleri ile Vatan Partisi heyetini uğurladılar.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni