Manşet
Giriş Tarihi : 22-03-2022 16:21   Güncelleme : 22-03-2022 16:21

Vali Kaldırım ‘Yenikent Bölgesine OSB kurulacak’ iddialarına cevap verdi

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Temiz havası ile bilinen Yenikent Bölgesine OSB kurulacak söylentilerine cevap verdi

Vali Kaldırım ‘Yenikent Bölgesine OSB kurulacak’ iddialarına cevap verdi

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Temiz havası ile bilinen Yenikent Bölgesine OSB kurulacak söylentilerine cevap verdi. ‘’Sakarya’ya kirletici sanayi giremez’’ vurgusu yapan Vali Kaldırım, kimyasala karşı olduğunu belirterek ‘’ İlimizin kalkınması için katma değeri yüksek tarım OSB’si kurulabilir fakat çevre kimliğine zarar verecek OSB’lere karşıyım’’ dedi.

Yenikent Derneği, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaret etti. Ziyarette gündeme gelmesi üzerine Vali Kaldırım Son günlerde sık sık dile getirilen Yenikent semtini oluşturan Camili, Karaman, Korucuk ve çevre mahallelerinden oluşan bölgeye sanayi kurulacağı iddialarına açıklık getirdi. Kaldırım Sakarya’nın turizm ve tarım şehri de olduğunu belirterek bölgede bir OSB kurulmayacağını, Sakarya’yı kirletecek ve doğasını bozacak her şeye karşı olduğunu ifade etti.  

Yenikent Derneği Başkanı Fikri Aslan, derneğin çalışmalarından ve çalışma prensiplerinden bahsederek ‘’sivil toplum örgütü olarak hizmet veren bir dernek kurduk. Bölgenin kalkınması ve problemlerin gerekli mercilere ulaştırılması için aracı olduk. Ekip arkadaşlarımızla katkıda bulunmak için gayret ettik. Size hoş geldin ziyaretinde bulunamadık. Bu bölge için arkadaşlarımızla ve muhtarımız ile iş birliği içinde özveri ile hareket ediyoruz. Bizler bölgede bir OSB kurulmasını istemiyoruz.’’ dedi.

Sakarya’da kirletmeyen sanayi olacak

Sakarya doğasının şehrimizin hazinesi olduğunu vurgulayan Vali Kaldırım, Sakarya bizim gözbebeğimiz diyerek çevreye ve Sakarya’ya verdiği değeri bir kez daha gözler önüne serdi.  Sanayinin ülkemiz ve şehrimizin kalkınması için de gerektiğini belirten Vali Kaldırım, ‘’ Devir sanayi devri ancak doğru yerde ve doğru zamanda sanayi kurulmasından yanayım. Sanayi lazım ama tarıma zarar vermeden, doğaya zarar vermeden yapılmalı. Tarım arazilerini işlemeli ve kullanmamız lazım. Katma değer haline getirmemiz lazım. Kimyasal olan yerde biz kesinlikle yokuz. Kimyasal OSB kesinlikle olmayacak’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Yenikent Derneği tam kadro ziyarete katıldı

Ziyarete katılanlar arasında; Yenikent Derneği Başkanı Fikri Aslan ve beraberindeki dernek üyelerinden 15 Temmuz Camili Mahalle Muhtarı Yunus Özçelik, Korucuk Mahalle Muhtarı Cevdet Koçak, SGK Sakarya İl eski Müdürü Altan Salihoğlu, Uluslar Arası Gazeteciler Derneği Sakarya İl Başkanı ve LC  Haber Ajansı Başkanı Levent Candan ,Sakarya Gazeteciler Birliği Başkan Vekili ve Yeni Gün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Müjdat Çetin, Oxijen TV Program Yapımcısı Şebnem Eriş,  Sakarya Aydınlar Ocağı Başkanı Öğretim Görevlisi M. Kemal Cerrahoğlu, Emekli öğretmen  Kerim Akıncı  yer aldı.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni