Genel
Giriş Tarihi : 12-03-2021 14:32   Güncelleme : 12-03-2021 14:32

TÜRKİYE’DEN KKTC’YE REKOR İÇİN 160 Km YÜZECEK

SUNAÇOĞLU, Anamur’dan Girne’ye – Girne’den Anamur’a 160 Km Yüzecek

TÜRKİYE’DEN KKTC’YE REKOR İÇİN 160 Km YÜZECEK

Sporcu Alper Sunaçoğlu rekor için Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne rekor için yüzecek.

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arası 75 Kilometrelik bir yüzmenin uluslar arası rekoru Türk sporcu Alper Sunaçoğlu’na ait.

SUNAÇOĞLU, Anamur’dan Girne’ye – Girne’den Anamur’a 160 Km Yüzecek

 2010 yılında, Türkiye Yüzme federasyonu ve Fina hakem nezaretinde Anamur’dan Girne’ye 78 kilometre mesafeyi 26 saat 15 dakikada yüzerek büyük bir rekora imza atan rekortmen Milli Sporcu Alper SUNAÇOĞLU, bu defa sınırları daha da zorlayarak Anamur’dan Girne’ye yüzerek gidip, Girne’den Anamur’a yüzerek geri gelecek.   

Milli Yüzücümüz  Alper SUNAÇOĞLU, 2021 yılında gerçekleşecek olan yeni bir dünya açık deniz (openwater) solo yüzme rekoru kırmak için hazırlıklara başladı. 

Anamur – Girne, Girne Anamur  arası 160 km yüzecek olan sporcu Alper SUNAÇOĞLU, “Ben daha önce de Kıbrıs’a 78 km mesafeyi 26 saat 15 dakika sürede kafessiz yüzerek bir rekor kırmıştım. Bu defa 25 saatte Kıbrıs’a yüzmeyi deneyeceğim akabinde de Kıbrıs’tan Türkiye’ye geri yüzeceğim, bu sayede hem bir önceki rekorumu egale edeceğim hem de Kıbrıs Türkiye arasını gidiş dönüş yüzerek bir yeni dünya rekoru kıracağım. Türkiye – Kıbrıs arası yüzme süresini 26 saat 15 dakika tescilli süreden 25 saate düşüreceğim hem de gidiş dönüş 160 km yüzerek yeni bir dünya rekoru kıracağım” diye konuştu.

Sporcuya Türkiye Yüzme Federasyonu ve Kıbrıs Yüzme Federasyonu hakemleri yanı sıra yurtdışından gelecek hayli kalabalık gözlemci grubu ve basın eşlik edecek.

 

 

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni