Genel
Giriş Tarihi : 13-02-2021 00:12   Güncelleme : 13-02-2021 00:12

TÜRK GENÇLİĞİ BU OYUNLARA GELMEZ!

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE TOPLULUĞU BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAYINLADI TÜRK GENÇLİĞİ BU OYUNLARA GELMEZ! Boğaziçi’nde rektör atamasına karşı başlayan öğrenci eylemleri, HDP ve türevlerinin müdahalesiyle amacından sapmıştır

TÜRK GENÇLİĞİ BU OYUNLARA GELMEZ!

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE TOPLULUĞU BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAYINLADI

TÜRK GENÇLİĞİ BU OYUNLARA GELMEZ!

Boğaziçi’nde rektör atamasına karşı başlayan öğrenci eylemleri, HDP ve türevlerinin müdahalesiyle amacından sapmıştır. Öğrenciler, rektör seçimi konusunda görüş beyan etme ve bu görüşleri doğrultusunda yasalara uygun eylem yapma hakkına sahiptir. Ancak provokatörlerin ve terör sempatizanlarının içinde yer aldığı gösterilerle birlikte haklı dahi olsa hiçbir talep başarıya ulaşamaz. Kampüsleri korumak ve bilimsel eğitim anlayışını yaşatmak, PKK’nın ve FETÖ’nün işi değil öğrencilerin görevidir. Atatürk gençliği; terör örgütlerinin hegemonyasını yıkmış, kampüslerde bölücülüğe geçit vermeyerek üniversiteleri vatanseverliğin kalesi haline getirmiştir.

Bugün de Türk gençliği olarak, Boğaziçi üzerinden Türkiye’yi kışkırtma planı yapanlara meydan okuyoruz. Bilmekteyiz ki Boğaziçi’nin içerisinde yer alan terör gruplarının derdi, öğrencinin iradesi değildir. Bu eylemler ve öğrencinin talebi, HDP ve PKK tarafından kalkan olarak kullanılmaktadır. Bizler, üniversitelerimizde terör istemiyoruz! Bütün kayyumların istifa etmesini isteyerek, terörle mücadeleye köstek olmak isteyenler bilsin ki Türk gençliği bu oyunlara gelmez, izin de vermez!

Milletimizin değeri İstiklal Marşı’na, tüm insanlık ve İslam aleminin değeri Kabe’ye yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz! Emperyalizmin kuklalarıyla, milletimizin değerlerini hiçe sayan kuvvetlerle, Türk polisine saldıranlarla ve terör örgütü mensuplarıyla öğrenci mücadelesi yürütülemez. Atatürk’e ve Türkiye’ye düşman olanlar, bilimsel ve özerk üniversite kuramazlar. “Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın” talebinin de demokratik üniversite talebiyle bir ilgisi olamaz. Üniversiteler bölücülerin değil, Atatürkçü ve vatansever öğrencilerindir. ABD, iç işlerimize karışmaktan vazgeçmeli; emperyalizmin silahı HDP ve kuyrukçuları, üniversitelerimizden elini çekmelidir. Öğrenci mücadelesi, öğrenciler tarafından verilirse başarılı olabilir. Atatürkçü öğrenciler olarak, devlet ve millet düşmanlarının üniversitelerimize sızmalarına izin vermeyeceğiz.

Türk gençliği, Türk bayrağı altında yürür! Sakarya Üniversitesi’nin Atatürkçü ve vatansever öğrencileri olarak milli ve manevi değerlerimizi, ülkemizin birlik ve beraberliğini koruyacağız. “Mehmetçiğin Bir Adım Gerisindeyiz” sözü, basit bir slogan değil bir görev beyanıdır. Sınır ötesinde ve ülkemizin her karış toprağında vatanı için kanını, gerekirse canını veren askerimizin ve polisimizin yanındayız. Sakarya başta olmak üzere hiçbir yerde Türkiye düşmanlığına izin vermeyeceğiz!

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni