Genel
Giriş Tarihi : 31-01-2022 14:57   Güncelleme : 31-01-2022 14:57

Turizm Sektörü Canlanıyor

Dünyayı etkisi altına alan ve birçok sektörde ekonomik anlamda olumsuz etkiler bırakan pandemiye rağmen turizm sektörü alanında projeler üretmeye devam ediyor

Turizm Sektörü Canlanıyor

Dünyayı etkisi altına alan ve birçok sektörde ekonomik anlamda olumsuz etkiler bırakan pandemiye rağmen turizm sektörü alanında projeler üretmeye devam ediyor.

Dünya ve ülke genelinde olumsuz etkilenen sektörlerin en başında turizm sektörü geliyor. Özellikle kış sezonunda sektörde işlerin yavaşladığı dönemler dikkat çekiyor. Sakarya’da faaliyet gösteren ve yaptığı çalışmalar ile damgasını vuran EGT Turizm Seyahat Acentası, Sakarya’nın bölge için de çevre illere yakınlığını avantaja çevirerek kısa süreli eğlence organizasyonları düzenlemeye devam ediyor.

Kültürlerin birbirlerini tanıması önemli bir değer

Kış sezonun da havaların soğuk ve sert geçmesine rağmen düzenledikleri turlarda müşterilerine eğlence anlar yaşatmayı hedeflediklerini belirten EGT Turizm ve Seyahat  Acentası sahibi Erden Gökhan, sektöre bağlı firmaların kış sezonunun soğuk ve sert geçmesini fırsata çevirmesi amaçlı kısa süreli turlar düzenlediklerini belirterek, ‘’ Pandemiden dolayı  olumsuz etkilenen sektörlerin en başındayız. Turizm sektörü olarak ana amaçlarımızdan biri de kültürlerin birbirini tanıması ve kaynaşmasını sağlamaya aracılık etmektir. Bununla birlikte insanların eğlenceli vakitler geçirmesi de tur şirketi sahibi olarak bizleri oldukça memnun etmektedir’’ dedi.

Vatandaşlar çok memnun

Vatandaşların tur gezilerin de en çok dikkat ettiği hususların başında özellikle araçların kullanımı yer ediniyor. Bu konudaki deneyimlerini paylaşan ve EGT Turizm ve Seyahat Acentası ile İzmit’in Kartepe ilçesinde bulunan Dağmaran Restoran’daki organizasyona katılan Yasemin Kay, en son gittiği gezinin Uludağ olduğunu belirterek,’’ Riskli bir hava ve yol olmasına rağmen içim son derece rahat yolculuk yaptım. Herkese tavsiye ediyorum, kesinlikle pişman olmayacaklar. Erden bey başta olmak üzere tüm EGT Turizm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Son zamanlarda yaşadıkları stresi atmak ve boğucu atmosferden uzaklaşmak adına çeşitli aktiviteler yaptığını kaydeden Beril Acar, ‘’ Eğlenmenin insanların en doğal hakkı olduğunu düşünüyorum. Özellikle pandemiden dolayı evlerimize kapanmak zorunda kaldık. Fırsat buldukça tur gezilerine gidiyoruz  ve çok da memnun kalıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye Turizm’de fark oluşturacak

EGT Turizm ve Seyahat Acentası Genel Müdürü Burak Gökhan, önceliklerinin uygunluk ve memnuniyet olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında şirket olarak müşteri vasfı ile hareket etmediklerini ve asıl patronun müşteriler olduğunu belirterek, ‘’ Yaptığımız ve düzenlediğimiz organizasyonlar da müşterilerimizle aile havasında olmasına dikkat ederek özen gösteriyoruz. Malum kış sezonu ve sektör olarak hep birlikte zor dönemlerden geçiyoruz. Her şeye rağmen ülkemiz adına turizm sezonunun bu sene çok iyi geçeceğini ümit ediyorum’’ dedi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni