Genel
Giriş Tarihi : 17-04-2022 15:45   Güncelleme : 17-04-2022 15:45

TÜMSİAD: Karanlığa Işık Tutmalıyız!

TÜMSİAD Sakarya Bölge Başkanı Rıza Bora’nın Reisoğlu Restoranda  ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan katılım sağladı

TÜMSİAD: Karanlığa Işık Tutmalıyız!

TÜMSİAD Sakarya Bölge Başkanı Rıza Bora’nın Reisoğlu Restoranda  ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan katılım sağladı. Çok sayıda davetlinin katılım sağladığı gecede; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci,  SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Büyük Birlik Partisi Sakarya İl Başkanı Ömer Faruk Bürtek, Tic.San. Oda. Meclis Başkanı Talip Kuriş, Tic.San.Oda.Yön.Kur.Başkanı (SATSO) Akgün Altuğ, MÜSİAD Sakarya İl Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar ve STK, medya, İş dünyasından çok sayıda katılımcı yer aldı. 

TÜMSİAD Bölge Başkanı Rıza Bora, programda yaptığı konuşmasında, ”2009 yılında Sakarya ilimizde şubeleşerek faaliyetine başlayan TÜMSİAD Sakarya Şubemiz, kurulduğu günden bugüne tüzüğümüzde öngörülen amaçlar doğrultusunda savunduğu değerlerden ödün vermeden şehrimizdeki diğer ekonomik tabanlı sivil toplum kuruluşları ile birlik ve beraberlik içinde yerel değerlerden küresel liderlik hedefi ve sorumluluk bilincinde her alanda faaliyetlerini sürdürmektedir." dedi. 

Güçlü yerel yönetimlere doğru 

İftar programı konuşmasına başlamadan önce konukları selamlayan Bölge Başkanı  Rıza Bora, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

”Ramazan ayı toplumun her kesiminin sevgi, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde el ele verdiği, ilahi rahmet ve bereketin sağanak sağanak üzerimize yağdığı bir aydır. Allah bizlere bu ayın seyir ve bereketinden nasip etsin inşallah. Şehrin sanayicisi, beyefendisi, esnafları olarak ülkemizin dününde vardık. Bugün de de varız. Geleceğinde de var olmaya devam edeceğiz.

Ülkemize ve milletimize üstün hizmet anlayışı, azim ve irademiz dün nasıl güçlü ise bugün de güçlü bir şekilde Allah’ın izni ile bu azim ve irademiz devam edecektir. Bu akşam soframızı zenginleştiren sevgili gençler, gelecek üzerinde sorumluluklar üstlenip önemli görevler alarak ülkemize aşkla, imanla hizmet edeceğinize güvenimiz tamdır. Kültürde, sporda, sanatta, ekonomide bilim ve teknolojide çığır açacak projelere inşallah sizler imza atacaksınız”

Üretmeden gelişemeyiz

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, programda yaptığı konuşmasında,” Bu mübarek güzel günde sizlerle beraber olmaktan çok mutlu olduk Rabbim makbul eylesin. Hepinizin bildiği gibi dünyada bir çok dengelerin değiştiği özelikle son iki yıl içerisinde pandemi döneminde kıymetini bilmediğimiz, unuttuğumuz sarılmanın, topluluk olmanın birlikte olmanın kadrini kıymetini bilenlerden eylesin. Tabii ki iş dünyasında son iki yıl içerindeki ticari savaşların ve krizin getirmiş olduğu birtakım dengeler oluştu. TÜMSİAD ailesi olarak sürekli üreteceğiz, ürettiklerimizi yurt dışına satıp işimize bakacağız. Burada özelikle iki önemli unsur var. İş dünyası içerisinde almayı, satmayı, kazanmayı, kaybetmeyi yaşayabilirsiniz. Ancak ticari ahlâk değerlerimize aykırı hile, hurda, stokçuluk, rantçılık ve ticari hassasiyeti çok fazla gündeme aldık. Ticari ahlâk dediğimiz o önemli değeri tekrardan hissetmemiz gerektiğini ifade ediyoruz ve bu sıkıntılı dönemlerde bu hassasiyetlerin üzerine basarak ifade etmek istiyorum. Ayrıca hükümetimizin yapmış olduğu iki üç tane unsur var; bunu da bu vesile ile tekrar duyurmak istiyorum. İş dünyası içerisinde İş-Kur’dan müracaat yapıldığı zaman üç kişinin asgari ücretini devlet karşılıyor. İstihdamla alakalı çok önemli bir girişim. Biz ısrarla diyoruz ki; değerli arkadaşlar, değerli iş dünyası, çok önemli iki unsur. Bu istihdama katkı sağlayacak, üretimi artıracak gençlerimizin bu konuyla alakalı işe alınacağı hususlar da önemlidir.” dedi.

Hepimiz bütüne hizmet ediyoruz

Programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ”Allah oruçlarımızı kabul etsin diyorum. Güzel bir akşamda iftarımızı birlik içerisinde yaptık güzel bir sofrada. Birbirimizle görüştük konuştuk. Gerçekten güzelliklerimiz çok fazla elbette eksikliklerimizde var. Hep birlikte işin bir tarafından tutarak Türkiye’yi daha iyi bir noktaya getirmek için uğraşlar veriyoruz. Aslında hepimiz bir bütünün parçasıyız. Birimiz bir taraftan tutuyor. Bir diğerimiz başka bir taraftan tutuyor ama en güzel taraftan tutan bir kuruluş olarak TÜMSİAD’ı zikretmek istiyorum. Dolayısıyla hep birlikte daha huzurlu günlere yürüyeceğiz inşallah.”

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni