Manşet
Giriş Tarihi : 06-03-2022 16:09   Güncelleme : 06-03-2022 16:09

TİNGADER Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER)’in “Onur Ödülleri” İstanbul’da gerçekleşti

TİNGADER Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER)’in “Onur

Ödülleri” İstanbul’da gerçekleşti. Törende, jüri tarafından belirlenen yaygın ve yerel medyada görev yapan gazetecilere başarı ödülleri verildi.

Sakarya medyasından, Sakarya Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Levent Bayri, LC Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi Levent Candan ve LC Haber Ajansı Genel Koordinatörü Engin Kuvel 'Onur Ödülleri' törenine katılanlar arasında yerlerini aldılar.

TİNGADER Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik, birkaç arkadaşlarıyla 2019 yılında kurdukları TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği)’in demokratik seçiminin 2020 yılı Ocak ayında yapıldığını ve bu nedenle TİNGADER’in logosunda kuruluş yıldönümü olarak 2020 ifadesinin yer aldığını söyledi.

2022 yılının Mart ayı itibariyle bir buçuk senede 91 il ve ilçede 68’i kurulmuş 23’ü temsilcilik, 18 ilde şube, 5 yurt dışında temsilcilik açarak ve TİNGADER’e çok değerli isimleri katarak yolculuğa çıktıklarını anlatan Çelik, şöyle devam etti:

“Bu yolculukta değişik ihtisas kurulları; Yüksek İstişare Kurulu, Bilim Kurulu, Gençlik Kurulu, Sosyal Medya Kurulu ve Kadınlar Kurullarını oluşturduk. Küresel Akdeniz, İlk Havadis ve TİNGADER’in bulunduğu yerlerdeki internet siteleri ile okunma, tanınma oranlarımızı çok yükseklere taşıdık. İçinde bulunduğumuz bu programın düzenlenmesinde çok büyük emekleri olan YİK Sayın Başkanımız İbrahim Biter’e, Genel Kordinatörümüz ve Genel Başkan Yardımcım Müslüm Aktürk’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. TİNGADER, tüm gazetecileri kapsayan, onların sosyal, ekonomik, kültürel, insani ihtiyaçları, içeride ve dışarıda kamu, özel, tüzel kişiliklerde tanınabilirlik, imkan ve imtiyazına kavuşturulması, sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınması, iaşe, ibade ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması, özgür basın, demokratik basın, patronuna bağlı olmayan basın, emireri olmayan basın ana hedeflerimiz arasındadır. İşte bu doğrultuda çıktığımız yolda zaman zaman iniş ve çıkışlarla, mani ve manialarla karşılaştık ve karşılaşıyoruz.

Yılmadan, yorulmadan, ürkmeden, korkmadan bu hedeflerimize ilerlediğimizi büyük bir kıvançla belirtmek isterim. Saygıdeğer konuklar, katılımlarınızdan büyük onur duyduk. Şeref verdiniz, bizlerde şeref bulduk. Birlikte mutlu yarınlara, birlik, dirlik ve güzelliklerle efendim.” ifadelerine yer verdi.

Tek Düsturumuz İnsana Hizmet Noktasındadır

TİNGADER Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı İbrahim Biter, özellikle son 2 yıldır dünyada olduğu gibi ülkemizde de covid’in getirdiği hüzün bulutlarının maalesef halen devam ettiğini belirterek, “Küresel

bazda süregelen ekonomik ve sosyal krizler tüm ağırlığıyla hayatımızda yer almaktadır. Yine küresel alana çekilmeye çalışılan savaşlar maalesef istenmeyen noktaya ulaşmaktadır. Ülkemize karşı hem içerden, hem dışardan yapılmaya çalışılan operasyonlar. İktidara ve Devlete karşı gerçekleştirilmeye çalışılan tuzaklar halen daha sürmektedir. Ama her ne olursa olsun Yüce Türk Milleti tarihi boyunca bu menfi konularla hep uğraşmış ve hep kazanmıştır. Bu sıkıntılarla da uğraşacağız ve Allah’ın izniyle yine kazanacağız.” dedi.

TİNGADER’in söz konusu konular ve daha çok fazlasıyla memleket derdini kendi derdi kabul ettiğini ve bu uğurda, yüreği vatan sevdası dolu bir grup arkadaş tarafından kurulup, ülkeye internet basını alanındaetkin, nitelikli, hakkaniyetli kalemler ile birlikte 2020 yılında start verdiğini vurgulayan Biter, şunları kaydetti:

“Başta Genel Başkanımız Mehmet Ali bey ve kadim Dostum Müslüm bey ile birlikte Tingader’in her neferi birlikte daha güçlü bir Türkiye için mücadelelerini vermiş ve vermektedirler. Birlik ve beraberliğin en büyük silah olduğunu akıllı toplumlar bilmektedir. İş bundan hareketle dayanışma duygusunun, millete ve vatana hizmet duygusunun bir basamağı da, ülkeye kendi alanlarında hizmet veren asil yüreklere teşekkür etmek ve onlarla birlikte daha güçlü bir Türkiye inşasında çalışmaktır esas olan. Bu günün ödül gecesi bunun için tertip edildi. Çünkü size çok şey borçluyuz. Çünkü her biriniz ayrı ayrı bu millet ve bu vatan için kendi çapınızda onurlu ve haysiyetli bir şekilde çalıştınız. Bundan ötürü onurumuz ve gururumuzsunuz.

Biz TİNGADER olarak tek düsturumuz insana hizmet noktasındadır. Bu hizmetleri yaparken aydınlık, çağdaş, adaletli ve insan haklarına saygılı bir yolculuğumuz vardır. Allah bizleri bu yoldan ayırmasın inşallah. Geceye teşriflerinizden ötürü, bir kez daha ayrı ayrı hepinize teşekkür eder ve aydınlıklarla dolu geleceğinizde muvaffakiyetler dilerim.”

Basın Özgürlüğü, Hepimizin Refahı İçin Zarurettir

Ödül törenine ev sahipliği yapan Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, basın özgürlüğünün herkesin refahı için gerekli hatta zaruret olduğunu kaydettiği konuşmasında, “Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşların haber alma hakkının korunması, demokrasinin işlerliği açısından da hayati öneme sahiptir. Basın ve medya özgürlüğü demokrasinin de gereğidir. Dünyaya açık, ülkesinin ve insanlığın meselelerini takip edebilen, söz söyleyebilen, katılımcı, gerçeklerden kaçmayan bir toplum ancak özgür, şeffaf, hakkaniyetli medya organlarıyla mümkündür.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en yeni iletişim teknolojileri, sosyal medya, internet gazeteciliği konularında dünyanın önde gelen ülkeleriyle rekabet ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Yüksel, şunları söyledi:

“Bu gelişmeleri doğru anlamamız gerekmektedir. TİNGADER’in bu anlayışla meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasiye katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum.

Adalet Ancak Adil Yöneticilerle Olabilir

Dünya Türk Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve KASSAK Komisyonu Başkanı Salih Kurt, Dünya Türk Yazarlar Birliği Genel Başkan Vekili Avukat Mustafa Kuran ile birlikte katıldığı ödül töreninde, Av. Mustafa Kuran ödül alırken yaptığı konuşmasında, hakkın ve adaletin ancak adil yöneticilerle olabileceğinin vurgusunu yaparak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu konudaki başarısından dolayı teşekkür etti.

ÖDÜL LİSTESİ

TİNGADER’in ilk kez düzenlediği onur ödülü listesinde yer alan isimler

şöyle:

1-Ersin Tatar (KKTC Cumhurbaşkanı)

2-Prof. Dr. Cüneyt Yüksel (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

3-Engin Çağlar (Film-San Başkanı)

4-Ersoy Dede (TRT Ana Haber Sunucusu)

5-Hülya Hökenek (Habertürk TV Enine Boyuna Program Sunucusu)

6-Müge Anlı (ATV Müge Anlı ile Tatlı Sert Program Sunucusu)

7-Av. Mustafa Kuran (Tüm Hukukçular Birliği Genel Başkanı - Dünya Türk

Yazarlar Birliği Genel Başkan Vekili)

8-Şakir Gürel (Avrasya Medya İletişim Konfederasyonu Genel Başkanı)

9-İbrahim Günday (Haber 7 Koordinatörü)

10-Sayın Engin Yılmaz (Fox Tv Ankara Haber Müdürü )

11-Murat Şahin (Akit TV Gün Başlıyor Program Sunucusu)

12-Duygu Çuhadar (Beyaz TV-Yalnız Değilsiniz)

13-Gökhan Taşkın (TV 100-Gece Haberleri)

14-Selahattin Alpay (Ses Sanatçısı)

15-Hakan Ural (Kanal D-Neler Oluyor Hayatta)

16-Zeki Sincar (Medya Yapım)

17-Hüseyin Çetiner (İstanbul Times)

18-Maksut Konyar (Eğitimci-Yazar)

19-Remzi Tanış (Kırmızı Bölge Gazetesi)

20-Muzaffer Tunç (Dünya Basın Mensupları Derneği Genel Başkanı)

21-Mevlüt Yüksel (Süper Haber TV – Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler

Derneği Başkanı))

22-Mehmet Yiğit (Tempo TV)

23-Halil Arslan (İlkhaber, Ege’de Bugün ve Güney Hâkimiyet gazeteleri)

24-Şahban Kılıç (Yeniurfa Gazetesi)

25-Nur Kılıç (TV Program Moderatörü)

26-Güldane Kaya (Antalya Kalp Gazetesi)

27-Mustafa Hakkı Sezgin (Türkiye Postası)

28-Kadir Üründü (Mardin Life)

29-İbrahim Dinç (Anadolu Yakası)

30-Hayriye Yıldız (Ses Sanatçısı)

31-Mahmut Mardinli (Ses Sanatçısı)

32-Saray Nur (Ses Sanatçısı)

33-Orhan Canayakın (Ses Sanatçısı)

34-Reyhan Cansu (Ses Sanatçı)

35-Tacettin Yertüm (Artukbey Yönetim Kurulu Başkanı)

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni