Genel
Giriş Tarihi : 02-08-2021 13:23   Güncelleme : 02-08-2021 13:23

SUBÜ Rektöründen Beyinci İhsan’a iade-i ziyaret

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof

SUBÜ Rektöründen Beyinci İhsan’a iade-i ziyaret

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, yakın zamanda Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Otomotiv Bilim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Adaotogarage sahibi Beyinci İhsan Boya’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Daha önceden Rektör Mehmet Sarıbıyık’ı makamında ziyaret eden BİMUD Otomotiv Bilim Kurulu Başkanı İhsan Boya Adaotogarage Uygulamalı Usta Yetiştirme Kampı’nda Rektör Prof. Dr. Sarıbıyık’ı ağırladı. Prof. Dr. Sarıbıyık’ın ziyaretinde; SUBÜ Bilimsel Araştırma Projeler, (BAP) Koordinatörü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Akçil, SUBÜ Arifiye Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaşım Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre Yılmaz, SUBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Barış Boru’da yer aldı.

Rektör SARIBIYIK: “Burası adeta otomotiv laboratuvarı

Kampta incelemelerde bulunan Rektör Sarıbıyık uygulama merkezini çok beğendiğini dile getirerek; “Burası adeta bir otomotiv laboratuvarı, üniversitelerin arayıp bulamadığı bir yer konumunda. Okul gibi ne ararsanız var burada. İhsan Bey’i çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. İlimize tek başına önemli bir uygulama merkezi kazandırmış. Birlikte çalışmakta fayda var. Her türlü desteği vermeye hazırız. Devlette kesinlikle destek vermeli” ifadelerini kullandı.

BOYA: “Her şeyi hem teoride hem de pratikte aşılamaya çalışıyoruz”

Çalışmalarını ve projelerini yerinde anlatan bünyesindeki Adaotogarage ile Türkiye’de bir ilk olarak ‘Uygulamalı Usta Yetiştirme Kampı’nda danışmanlık ve eğitim hizmeti sunan Elektronik Uzmanı İhsan Boya ziyaretten dolayı çok memnun kaldıklarını belirterek; “Burada 20 kişilik bir ekip ile çalışıyoruz. Her şeyi hem teoride hem de pratikte aşılamaya çalışıyoruz. Bu uygulamalı sistemi okullara da getirmek istiyoruz. Şuan ki sistemde öğrenciler pratik konusunda biraz eksik kalıyorlar. Umuyoruz ki yaptığımız işbirlikleriyle öğrencilere daha sağlıklı bir biçimde eğitim görme imkanı sağlanacaktır” dedi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni