Emek
Giriş Tarihi : 04-03-2022 14:46   Güncelleme : 04-03-2022 14:46

Sendikaya gitti işinden oldu

Hekim Yapı iş yerinde çalışan Uğur Yazıcı sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarılması hakkında yaşadıklarını anlattı

Sendikaya gitti işinden oldu

Hekim Yapı iş yerinde çalışan Uğur Yazıcı sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarılması hakkında yaşadıklarını anlattı.

Sakarya Hendek’teki 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde cephe kaplama üzerine faaliyet gösteren Hekim Yapı'da çalışan işçiler, geçinilebilir ücret talebiyle Cam Seramik İş Sendikası’na üye olduktan sonra yaka paça dışarı atıldılar. İşçiler daha önce yaptığı açıklamada, işverenin “ahlaksızlık yaptınız” diyerek işten çıkarılma yapıldığını kaydetti.

Gece yarısı çıkışı verildi

İşten çıkarılma sürecine dair bilgi veren Uğur Yazıcı, süreç ve başlarına gelen olaylar için şu ifadeleri kullandı:

"Bize mesaj geldi. Ben gece çalışıyordum. Alkışlama protestosu yaptık. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) gece mesaj geldi. Mesajda 43. maddeden dolayı işten çıkarıldığım yazıyordu. Yarım saat sonra da insan kaynaklarından biri aradı. Çıkışımın verildiğini, gece vardiyasına gelmeme de gerek olmadığını söylediler. Başka da hiçbir şey söylemediler."

‘Bu parayla bunu alıyorum’

İşten çıkarılan başka bir işçinin işveren ile diyaloğunu aktaran Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bir arkadaşımızın müdürle arasında geçen şöyle bir diyaloğu var. Arkadaş bir marketten iki paket çay alıyor. Aldıktan sonra müdürlere takdim ediyor. Verdiğiniz parayla ben bunları alabiliyorum dedikten sonra çayları önlerine fırlatıp çıkıyor. Arkadaş şimdi 6 bin 800 TL maaşı olan bir iş buldu. İşçiler, işten çıkarmaların yanı sıra yaklaşık 40 kişinin de sendikadan istifa ettirildiğini ve hukuki süreç başlattıklarını bildirdiler.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni