Genel
Giriş Tarihi : 24-08-2021 11:16   Güncelleme : 24-08-2021 11:16

SAMATO’nun ilk mezunlarına sertifikaları verildi

Sanayiye nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) bünyesinde kurulan Sakarya Makina Topluluğu (SAMATO) Kariyer Merkezi’nde eğitimler devam ediyor

SAMATO’nun ilk mezunlarına sertifikaları verildi

Sanayiye nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) bünyesinde kurulan Sakarya Makina Topluluğu (SAMATO) Kariyer Merkezi’nde eğitimler devam ediyor.

Hidrolik ve Pnömatik Sistemler eğitimini tamamlayan Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümü mezunu öğrencilere sertifikaları SAMİB kurucu başkanı/SAMATO Kariyer Merkezi Proje Lideri ve Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) Yönetim Kurulu Üyesi Metin Kar, SAMATO Kariyer Merkezi Eğitim Komisyonu Koordinatörü Prof. Dr. Orhan Torkul, DOMİOSB Müdürü Dr. Ersan Şentürk ve Müdür Yardımcısı Ehliman Yazıcı, SAMİB Genel Sekreteri Ali Musaak, SAMATO Kariyer Merkezi Eğitim Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Fatih Çalışkan ve Erkal Etçioğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen SAMATO Kariyer Merkezi toplantısında takdim edildi. 

Sanayiye nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla çeşitli branşlarda açılan kursların devam ettiğini ifade eden Metin Kar, 1 yıl içinde en az 200 öğrenciye veya çalışana verilecek eğitimlerle sanayiye nitelikli eleman yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.  

Metin Kar, bir taraftan eğitimler devam ederken diğer taraftan da çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği görüşmeleri yaptıklarını da dile getirerek şunları söyledi: “SAMATO Kariyer Merkezi’ni günün şartlarına ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek güçlü bir eğitim merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Siemens Global Eğitim Koordinatörü Zeki Aydan ve son kullanıcı destek yöneticisi Namık Özkan Dinler’in de katıldığı SAMATO toplantımızda hangi alanlarda işbirliği yapabileceğimizi konuştuk, fikir alışverişinde bulunduk. Bir taraftan eğitimlerimize devam ederken diğer taraftan da üniversitelerimiz başta olmak üzere kamu ve özel kuruluşlarımızla işbirliği görüşmelerimizi sürdürüyoruz.”

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni