Genel
Giriş Tarihi : 23-03-2021 16:31   Güncelleme : 23-03-2021 16:31

“Sakarya’nın suçu ne?”

Gelecek Partisi Genel Merkez Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Avukat Ayhan Sefer Üstün, çifte standarda tepki göstererek “Sakarya’nın suçu ne? diye sorarak sahipsizliğine sitem etti

“Sakarya’nın suçu ne?”

Gelecek Partisi Genel Merkez Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Avukat Ayhan Sefer Üstün, çifte standarda tepki göstererek “Sakarya’nın suçu ne? diye sorarak sahipsizliğine sitem etti.”

22, 23, 24 ve 26. Dönem Sakarya Milletvekili, 22 ve 23. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanvekili, 24. Dönemde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, 26. Dönem İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Gelecek Partisi Genel Merkez Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün; LC Haber Ajansı’nı ziyaret etti. Ayhan Sefer Üstün’ün ziyaretinde; partisinin Adapazarı İlçe Başkanı Faruk Albay, İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Özcan Kam, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Çobanoğlu, İlçe Sekreteri Nermin Seçkin ile İlçe Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Esra Duman’da hazır bulundu. LC Haber Ajansı Başkanı Levent Candan ve Ajans’ın Onursal Başkanı olan Katlı Pazaryeri Alışveriş Merkezi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osmanlı Ocakları 1299 Sakarya İl Başkanı Mehmet Demir ile görüşen Gelecek Partisi Genel Merkez Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün; “Sakarya’nın suçu ne? diyerek, tepkili açıklamalarda bulundu.

Ayhan Sefer ÜSTÜN: “İstanbul ve Ankara da her yer açık Sakarya üvey evlat Sakarya’nın suçu ne?“

Çeşitli illerle örnek veren Avukat Ayhan Sefer Üstün; sitem ederek ateş püskürdü. Üstün; “İllere göre ayrılma söz konusu. Bir harita yayınlandı kimse bir şey anlamadı desek yeri var. Harita güncellemeyi bekledi alınan karardan vazgeçildi. Her yer kırmızı oldu yasaklar eski haritaya göre devam etti. Riski azaltan iller yasaklı olmaya devam ederken, riski yüksek olan yerler de yasaklar uygulanmadı. Bu mantıkla hastalık kontrol altına alınabilir mi? Buna kargalar bile güler! İstanbul kırmızı olmasına rağmen, lokantalar kafeler açıkken, Sakarya; İstanbul’un altındaki rakamlar olmasına rağmen neden lokanta kafeler açılmıyor? İl Hıfzıssıhha Kurulu insiyatif uygulayarak, sosyal mesafe kurallarına göre, Hes Kodu ile 2 kişilik mesafeye göre neden aylardır ceza çektirilen esnafın dükkanları açılabilir. Sakarya resmen üvey evlat, kimsesiz” dedi.

ÜSTÜN: “AVM’lerde virüs yok, Kongre Merkezlerinde Virüs Yok, tıka basa yan yana oturan toplu taşıma araçlarında virüs yokta lokanta kafelerde mi var?”

Kongreler veya protokol cenazelerine de dikkat çeken Ayhan Sefer Üstün; “Kongreler veya protokol cenazelerinde virüs bulaşmıyor da, dışarı çıkmaya çekinen, çıktığı zaman da lokantaya gitmek isteyen Sakaryalı mı virüs bulaşıyor? Yüksek riskli yani turuncu olan İstanbul’da kafeler resturantlar açıkken, İstanbul’da yaşanan Covid vakasının yarısı kadar olan Sakarya’da restoranlar neden açılmadı? Nasıl bir adalet ve nasıl bir politika bu? Öte yandan turuncu iken kırmızıya dönen İstanbul’da hala resturantlar ve kafeler açık olmaya devam ederken Sakarya neden hala açılmadı? Sakarya Çark Caddesi, Serdivan, Karasu, Sapanca yemek sektörü olan illerimiz geçimini bununla sağlıyor! AVM’lerde virüs yok, Kongre Merkezlerinde virüs yok, tıka basa yan yana oturan toplu taşıma araçlarında virüs yokta lokanta kafelerde mi var? Hes Kodu, ateş ölçümleri ve sosyal mesafe kuralları ile açılabilir esnaflarımızın kapıları! Çifte standartta akıllı virüsler sektör seçmeye ve adaletsiz düzen devam ediyor!!!” diyerek, tepkisini dile getirdi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni