Manşet
Giriş Tarihi : 17-02-2022 14:53   Güncelleme : 17-02-2022 14:53

Sakarya’da Ucuz Elektrik Platformu kuruldu

Enerji dağıtımının kamulaştırılmasının ülke güvenliği için gerekliliğine vurgu yapılarak halkın ödeme gücünü aşan faturalardan kurtulması için Sakarya‘da Ucuz Elektrik Platformu oluşturuldu

Sakarya’da Ucuz Elektrik Platformu kuruldu

Enerji dağıtımının kamulaştırılmasının ülke güvenliği için gerekliliğine vurgu yapılarak halkın ödeme gücünü aşan faturalardan kurtulması için Sakarya‘da Ucuz Elektrik Platformu oluşturuldu.

Sakarya Kitap Kafe’de ucuz elektrik için elektrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması amacıyla düzenlenen ilk platform toplantısında, platform sözcülüğüne Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Başkanı Bahtiyar Bodur getilirken, yönetim komitesine Toplumsal Gelişme ve Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hülya Lüleci, Cumhuriyet Kadınlar Derneği (CKD), Sakarya temsilcisi Melike Toy, Genç Düşünce Platformu Kurucu Başkanı Erkan Azman, Geyve Boğazı Tabiat Varlıkları Derneği Başkanı Kamuran Tan seçildi.

Platformun ilk toplantısında, Vatan Partisi’nin Çark Caddesi’nde bu konu ile ilgili yapacağı basın açıklamasına destek vermeyi, daha sonra il genelinde kamuoyu yaratmak için siyasi parti ve tüm kuruluşlara ziyaretlerde bulunup basın açıklamaları ile imza kampanyaları düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Sorunlara ilişkin çözümler bulmalıyız

Platform sözcüsü Bahtiyar Bodur, “Elektrik zamları vatandaşın belini büküyor. Bugün bizler Gürcistan, Mısır, Yugoslavya’nın yaşadığı duruma düşmemek için sorunu yerinde müdahale ederek gerektiği şekilde çözüm getirmeliyiz. Kamunun enerji dağıtımı kontrol altına alınmalı. 21 tane elektrik dağıtım şirketinin tekelinden kurtarmak gerekir. Eğitim, sağlık ve enerji kamunun sorumluluğunda olması gereken güçlerdir. Biz bunu anlatabilmek için yola çıktık. Bu konuda çalışmalar yapmak üzere illerde platformlar oluşturduk ‘’ dedi.

Toplumsal Gelişme ve Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hülya Lüleci, STK’nın amacının bu olması gerektiğini ve halkı bilgilendirmek, bilinçlendirmek, yol göstermek ve ışık tutmak gibi nihai amaçlarının olduğunu söyledi.

Genç düşünce platformu kurucu başkanı Erkan Azman“Sakarya’daki bazı dernekler ve kuruluşlarla da ortak çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçeveyle birlikte fikirlerimizi ortaya koyduğumuzda masadaki herkesin ortak fikri aynı oldu ve orada bütün millet kenetlenerek bir araya geldi. Oluşturulan platformun iyi bir yanıt alacağını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni