Genel
Giriş Tarihi : 28-02-2022 16:01   Güncelleme : 28-02-2022 16:01

Sakarya’da gastronomi hareketliliği

TÜRES Sakarya Şubesi, Sakarya’nın gastronomisini Ulusal ve uluslararası boyutta tanıtma ve geliştirme çalışmalarına başlıyor

Sakarya’da gastronomi hareketliliği

TÜRES Sakarya Şubesi, Sakarya’nın gastronomisini Ulusal ve uluslararası boyutta tanıtma ve geliştirme çalışmalarına başlıyor.

TÜRES (Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği)  Sakarya şubesi, 24 Şubat Perşembe günü İlk toplantısını yaptı. TÜRES, gerçekleştirmiş olduğu Yönetim Kurulu Toplantısı ile Sakarya’da faaliyet göstermeye başladı.

Binlerce marka, 12 bine yakın satış noktası, 200 bini aşkın çalışan ve 25 milyar TL’lik ticaret hacmi ile yeme içme sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu TÜRES (Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği), Sakarya şubesi ilk yönetim kurulu toplantısı, Genel Başkanlık tarafından Şube Başkanı olarak atanan ve Sakarya’nın yeme- içme sektörünün tanınan simalarından Burak Tan başkanlığında gerçekleşti.

Yeni bir soluk

Toplantıda,Türk mutfağını dünya gastronomisinde tanıtma ve ileri taşımak adına edindiği misyonu ve Türk mutfağının dünyadaki temsilcisi haline gelmeyi amaç edinen TÜRES’in vizyonu üzerine duruldu.

Sektöre ait birçok değerli ismin bir araya geldiği kurulda, derneğin Sakarya’ya yeni bir soluk getireceğine dikkati çeken Sakarya TÜRES Şube Başkanı Burak Tan; Yeme- içme ve turizm sektörünü de içinde barındıran güçlü ve köklü bir yapılanmanın Sakarya için oldukça önemli bir yere sahip olacağını, birlik ve beraberliğimiz adına atılan bu yeni adımın sektörü daha dinamik hale getireceği belirtti.

TÜRES’in hali hazırda 24 il, 2 ilçe ve 3 ülkede binlerce üyesi olduğunu dile getiren Şube Başkanı Tan, “Bu güçlü yapıyla birlikte şehrimiz Sakarya, yeme- içme ve turizm sektörü adına daha evrensel adımlar atmaya başlayacak ve Türk mutfağını, şehrimize ait eşsiz lezzetleri, yüzyıllara dayanan kültürünü dünyaya tanıtma ve devamlılığını sağlama fırsatını elde edeceğiz” dedi.

‘Mutfağımızı Ulusal ve Evrensel boyutlara taşıyacak yeni adımlar atacağız’’

Kurulla birlikte görevlendirmelerin ve isimlerinde belli olduğunu açıklayan Başkan Burak Tan; “Sakarya’mız da çok güçlü olan sektörümüzde ki meslektaşlarımız arasından yola çıktığımız kişiler şehrimiz için daima emek veren ve birlikte yürümeyi şiar edindiğimiz arkadaşlarımız. Hepimiz aynı sektörde benzer işler yaparak Sakarya’ya hizmet ediyoruz, şimdi biz şehrimizin mutfağını ulusal ve evrensel boyuta taşıyacak yeni adımlar atacağız. Yönetim Kurulumuz ile ilk faaliyetimizi bu hafta içerisinde gerçekleştireceğiz. İstanbul’da bulunan TÜRES Genel Merkezi’ne ve Genel Başkan Ramazan Bingöl’e ziyarette bulunacağız. Daha sonra bu alanda Sakarya ve Türkiye'de hizmet veren kurumlarla ortak payda da nasıl hizmet verebileceğimizi görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

TÜRES Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu’nda bulunan isimler;

Sakarya Şube Başkanı: Burak Tan ( Tunatan Tesisleri)

Başkan Vekili: Hasan Alptekin (Burger King, Havuz Kafe)

Başkan Yardımcısı: Serdar Önaydar (Köfteci Erdoğan Kazımpaşa)

Başkan Yardımcısı: Faruk Polat (Polatlar Sultanseki)

Genel Sekreter: Abbas Saltık ( Kampüs Kalyan Kafe)

Sayman: Resul Morgül: (Resul Dayı Unlu Mamulleri)

Üye Orçun İbrişim (Beytuş)

Üye Mert Yaman (Yaman Bahçe)

Üye Cabir Bozkurt (Sakarya Gurmesi)

Üye Ethem Gedik (Lama Çikolata)

Üye İzzet Kaplan (Urfa Bey Kebapçısı)

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni