Genel
Giriş Tarihi : 09-06-2022 12:07   Güncelleme : 09-06-2022 12:07

Sakarya MÜSİAD'ta '6. Ülke Sunum Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi, Sakarya Genç MÜSİAD ve Yedirenk tarafından ortaklaşa düzenlenen "Genç Ticaret Köprüsü Projesi 6

Sakarya MÜSİAD'ta '6. Ülke Sunum Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi, Sakarya Genç MÜSİAD ve Yedirenk tarafından ortaklaşa düzenlenen "Genç Ticaret Köprüsü Projesi 6. Ülke Sunum Yarışması" programı, Sakarya MÜSİAD'ın hizmet binasında yoğun katılım ile gerçekleşti.  Programda en iyi sunum ödüllendirilirken katılım sağlayan öğrencilere de sertifika taktim edildi.

Açılış konuşmasını Genç MÜSİAD Sakarya Başkanı Enes Boz’un yaptığı yarışma; uluslararası öğrencilerin sunumlarıyla başlayıp, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Rektörü Prof. Dr.  Fatih Savaşan, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Yedirenk Derneği Başkanı Bünyamin Göl'ün selamlama konuşmalarıyla devam etti. Sunumların ve protokol konuşmalarının ardından ilk 5’e giren öğrenciler için final programı düzenlendi. Final programında Nijeryalı Abdul Baasit Uthman Kur'anı Kerim Tivaleti verdi.  Finalist yarışmacılara gösterdikleri başarıdan dolayı ödülleri takdim edilirken Kuzey Makedonya tanıtımı ile birincilik kazanan  Ana Jakimovska ödülünü MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu taktim etti.

İkincilik ödülünü Pakistanlı Sisa Sindh ödülünü SAÜ Rektörü Fatih Savaşan’ın elinden alırken, üçüncülük ödülü Kazakistanlı Yussuf Kenzhetegi’ye SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan tarafından verildi. Yarışmanın dördüncülük ödülü Arnavutluk Jasmin Strazimiri’ye beşincilik ödülü ise Endonezyalı Sayyid Ramadhan Ash Shiddiqie’ye verildi.

GENÇ MÜSİAD, MÜSİAD, SAÜ, SUBÜ, Yedirenk ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından MÜSİAD Sakarya Başkanı Filizfidanoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen programa; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Rektörü Prof. Dr.  Fatih Savaşan, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Erenler Kaymakamı Günhan Yazar, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Gümrük İl Müdürü İbrahim Aksoy, Yedirenk Derneği Başkanı Bünyamin Göl’ün yanı sıra ASKON Sakarya Başkanı Engin Tumbaz, TÜMSİAD Sakarya Bölge Başkanı Rıza Bora, Genç TÜMSİAD Başkanı Necip Güngör, Genç TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Sadık Bora, Güneşoğlu 3. OSB Başkanı Muzaffer Güneş, SİMDER Başkanı Yahya Bakır katılım sağladı.

YÜCE: ‘’Projeyi hayata geçireceğiz’’

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Genç Katılımlı Proje Akademisi’nden bahsederek ‘’ insanlarımızın nefes alacağı bir toplumsal mekanlarının olmadan şehir olmayacağını planlarken bir konuyu da ön plana çıkardık, ne dedik? tarım olmadan olmaz tarım kalkınmanın orta göbeğidir gelişmenin ortasında tarım vardır. Tarım binlerce sektörü tetikler, önemli bir sektördür. Değerli arkadaşlarımız burada gönül rahatlığı ile ifade edebilirim ki Sakarya’da bir sorumlu olarak Sakarya için üretime ve üretime yönelik modellerimizi her geçen gün kat kat geliştirdiğimiz kaçınılmazdır. Hatta bir proje yönetiyoruz duymuşsunuzdur, Genç Katılımlı Proje Akademisi ile şehrimize ait projesi olan gençlerimizle bir araya geliyor ve gençlerimizin oylamasıyla gençlerimizin projesini hayata geçiriyoruz. Gençlerimiz Sakarya için hayalleri uğruna fikirlerini kurguluyor ve bizlere sunuyorlar.’’ dedi.

FİLİZFİDANOĞLU: "İki ülke arasında kültürel entegrasyon için önemli"

MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ise  projenin hayırlı olmasını dileyerek ‘’Uluslararası öğrencilere yönelik yaptığımız bu çalışmanın hem ticari elçilerimiz olmasını hem de ihracatımıza ve iki ülke arasında da kültürel entegrasyonu sağlamak için önemli’’ dedi.

Hatıra Fotoğrafı çekimi ile son bulan programda 6.Ülke Sunum Yarışmasına katılan öğrencilere sertifika takdim edildi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni