Ekonomi
Giriş Tarihi : 29-01-2020 17:42   Güncelleme : 29-01-2020 17:42

RAYLI SİSTEMLERDE DEVRİM RÜZGARI

Serdivan Tuna Tan tesislerinde yapılan Basın Açıklamasında Dernek adına İlhan AK: “Bölgemiz ekonomisi için bir çok faydalar üretecek olan derneğimizin ana amacı; Bölgemizde Demiryolu sektörünü geliştirmek, bununlada Ülkemizin sosyal, endüstriyel,ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaktır

RAYLI SİSTEMLERDE DEVRİM RÜZGARI

Serdivan Tuna Tan tesislerinde yapılan Basın Açıklamasında Dernek adına İlhan AK:

“Bölgemiz ekonomisi için bir çok faydalar üretecek olan derneğimizin ana amacı; Bölgemizde Demiryolu sektörünü geliştirmek, bununlada Ülkemizin sosyal, endüstriyel,ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaktır.

 Bu amacıs ektörümüzün değer zinciri içinde yer alan paydaşları; İş birliği ve hedef birliği merkezinde bir araya getirerek ve milli sektörel kapasitenin maksimum kullanımını sağlayarak yapacaktır. Yine Derneğimiz tasarımdan nihayi üretime yerli ve milli raylı ulaşım sisemlerini üreterek, bir dünya markası oluşturmayı da kendisine ana hedef olarak belirlemiştir.

 Son dönemde gerek Ülkemizde gerekse yakın komşumuz ülkelerde hem şehir içi hemde ana hatdemir yoluulaşımına ciddi bir yönelimbaşlamış, yakın zamanda yapımıtamamlanan, yapımı devam eden ve yapımı planlanandemiryolu altyapı yatırımları ile 10 Milyar dolarlar seviyesinde bir demiryolu araçları talebi oluşmuştur. Bu pencereden baktığımızda son dönemde yapılan büyük alt yapı yatırımları ile ülkemizin demiryolu ulaşım sektörü de, iştah kabartır bir Pazar haline gelmiştir. Kökleri 1950 li yıllara dayanan ve kuruluşu ile ilimizde sınayi altyapının kaynaklık etmiş olan sektörümüz, taşıdığı yüksek katma değer üretme ve sürdürülebilir istikrarlı büyüme etkisi ile bölgemizde tutmamız gereken en önemli iktisadi varlığımızdır.

TÜVASAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve  Genel Müdür Pof. Dr. İlhan Kocaarslan Başkanlığında yapılan ilk toplantıda Ulaşım Sistemleri sektöründe Sakarya’nın dünyanın merkez üssü olmasına yönelik önemli rol üsleneceği,sektöre nasıl yön vereceği ile ilgiligereken tedbirlerin alınması ve üslenebileceği görevler konuşulmuştur.

Sektörün ihtiyacı olan vasıflı elemanların yetiştirilmesi ve gelişimlerinin sağlanması, eğitim kalitesinin Sürekli arttırılması. Bilgi birikiminin artışı ile sektörün nitelik ve nicelik bakımındangüçlendirilmesi, AR-GE, Yenilikçilik ve girişimcilik geliştirilmesi, Üniversitelerimizin sahip olduğu bilimsel ve teknik bilginin sektöre aktarılması, Sektör için gerekli labratuvar ve test merkezlerinin kurulması,  için küme üyesi firmalara çok önemli ge gerekli hizmetleri sunacaktır.”

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni