Manşet
Giriş Tarihi : 15-02-2020 22:57   Güncelleme : 15-02-2020 22:57

Prof. Dr. Tülin Oygür CKD Genel Başkanlığı'na aday oldu

Yeni yönetimin seçileceği Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Kurulu, 29 Şubat'ta Ankara’da yapılacak

Prof. Dr. Tülin Oygür CKD Genel Başkanlığı'na aday oldu

Yeni yönetimin seçileceği Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Kurulu, 29 Şubat'ta Ankara’da yapılacak. Gazi Üniversitesi Eski Rektör Yardımcısı, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülin Oygür, CKD Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Ziyarette konuşan Oygür, Türk kadınını Atatürkçülük temelinde örgütlemek hedefiyle yola çıktıklarını ve yönetim kurulu listesini önümüzdeki günlerde büyük bir basın toplantısıyla açıklayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“29 Şubat’ta yapılacak Genel Kurul'da CKD Genel Başkan Adayı olacağımı arkadaşlarımıza bildirmiş bulunuyorum. Birkaç gün önce de Genel Başkanımız Sayın Canan Arıtman’ı telefonla arayarak bilgilendirdim. CKD kadın hakları konusunda taviz vermeyen tutumuyla ve kadına yapılan ayrımcılığa ve kadına yönelik şiddete karşı etkili mücadelesiyle bildiğimiz güçlü bir örgüttür. Türkiye sathına dağılmış onlarca şubesi, binlerce üyesi bulunuyor. Ülkemizde kadın örgütleri içinde en büyüklerinden birisidir. Bugün CKD’nin önünde kadın sorunlarına eğilme ve çözüm üretmenin yanında kadınlarımızı birleştirmek ve Atatürkçülük temelinde örgütlemek yani milli bir kadın hareketine önderlik etme görevi vardır. CKD Genel Başkanlığı'na bu anlayışla aday oluyorum. Yeni dönemde birlikte çalışacağımız arkadaşlarımızı büyük ölçüde belirledik. Farklı meslek gruplarından değerli arkadaşlarımızla değerli akademisyenlerle birlikte çalışacağız. Aramızda dernek çalışmalarında çok deneyimli arkadaşlarımız var. Özgüvenle iddialı şekilde genel kurula ve yeni döneme hazırlanıyoruz. Önümüzdeki günlerde bir basın açıklamasıyla genel yönetim kurulu adaylarımızı kamuoyuna duyuracağız. İddialıyız, başarılı olacağımıza inanıyoruz.”

TÜLİN OYGÜR KİMDİR?

1957 yılında Balıkesir’de doğdu. Öğrenim hayatı Ankara’da geçti. 1980 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden (Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi Diş Hekimliği Yüksekokulu) mezun oldu. 1986 yılında Patoloji Doktorası aldı.

1989-1998 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalında öğretim görevlisi kadrosunda çalıştı. 1992 yılında Patoloji Doçenti oldu. 1993 yılında Türkiye’deki tek Oral Patoloji Doktora Programının açılmasında görev aldı.

Oral Patoloji Bilim Dalını kurmak üzere 1998 yılında G.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi’nde doçent kadrosuyla göreve başladı. 1999 tarihinde Diş Hekimliği Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı ve Oral Patoloji Bilim Dalı Başkanlığına atandı. 2000 tarihinde Profesör oldu.

2004-2008 yılları arasında Gazi Üniversitesinde Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu görevinde eğitim-öğretim, öğrenci işleri, bilimsel araştırmalar ve uluslararası ilişkiler alanlarında sorumluluk aldı.

26’sı uluslararası dergilerde olmak üzere 72 bilimsel makalesi ve “Ağız Patolojisi Ders Kitabı” isimli bir adet kitabı bulunmaktadır.

Eylül 2011’de emekli oldu.

2012 yılında İşçi Partisi’ne (Vatan Partisi) katıldı. Yönetici görevlerde bulunan Oygür, eğitim alanındaki çalışmalarıyla bilinmektedir. Eğitimle ilgili acil sorunları ve çözüm önerilerini içeren 22 maddelik raporu MEB’e sunmuş; milli, bilimsel, laik, parasız eğitim mücadelesi vermiştir. 2018 Genel Seçimlerinde Ankara Milletvekili adayı olmuş, son yerel seçimlerde Ankara’nın tek kadın belediye başkan adayı olarak yarışmış, siyasette kadın temsilinin artırılması için çalışmıştır.

Gazi Üniversitesi Mezunlar Derneği, Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) gibi kitle örgütlerinde yöneticilik yapmıştır. 2013 yılından bu yana Cumhuriyet Kadınları Derneği üyesidir. CKD’nin pek çok etkinliğinde konuşmacı olarak yer almıştır.

İngilizce bilmektedir. Evli ve bir kız annesidir.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni