Genel
Giriş Tarihi : 29-11-2022 14:23   Güncelleme : 29-11-2022 14:23

Müteahhitler sorun ve çözüm önerilerini anlattı

Sakarya Müteahhitler Birliği yönetim kurulu ve Birlik üyeleri Artan inşaat maliyetleri ve Kamu Müteahhitlerinin genel sorunları ve çözüm yollarına ilişkin düzenlenen toplantıda bir araya geldi

Müteahhitler sorun ve çözüm önerilerini anlattı

Sakarya Müteahhitler Birliği yönetim kurulu ve Birlik üyeleri Artan inşaat maliyetleri ve Kamu Müteahhitlerinin genel sorunları ve çözüm yollarına ilişkin düzenlenen toplantıda bir araya geldi.  

Reisoğlu Tesisleri’nde Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak’ın Başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Cengiz Bayar, Ak Parti İl Başkan yardımcısı Ömer Arslan, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclisi Başkan Vekili Murat Ekşi, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkan Yardımcıları, Yönetim kurulu üyeleri ve Birlik üyeleri katıldı.

Söz veriyorum

Müteahhitlerin Sorunlarını dinleyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz,” Çok değerli Müteahhitlerimizin sorunlarını ilk ağızdan dinledim. Sorunlarınızı ve çözüm önerilerinizi muhataplarına taşıyacağım. Gerekirse Sayın Cumhurbaşkanımıza İleteceğime dair söz veriyorum” dedi.

Sorunların çözümüne yardımcı olacağız

Milletvekili Yavuz’un, ardından konuşan Ak Parti il Başkanı Yunus Tever; “Müteahhitlerin karşılaşmış olduğu sorunları biliyoruz. Sorunlarınızın çözümü için her konuda yardımcı olduk. Bundan sonra da yardımcı olacağız” diye söyledi.

Kentsel dönüşüm başlamalı

Büyük Birlik Partisi BBP İl Başkanı Cengiz Bayar ise konuşmasında; “Pandemi ve sonrasında Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş, hızla yükselen Döviz fiyatlar ve Laboratuvarla olan sorunlar, Müteahhitlik Sınıflandırmasındaki beklentiler, Yapı denetimleriyle ilgili olan konular Müteahhitlik mesleğini daha zora sokmuştur. Acil yapılması gereken kentsel dönüşümde gecikmeler meydana gelmiştir. Gerekli önlemler alınarak kentsel dönüşüme bir an önce başlanmalıdır. Cumhur İttifakına Mensup olan Partiler olarak bu ve benzeri konularda tam bir fikir birliği ile sorunları hızlı bir şekilde çözüme ulaştırdık bundan sonrada ulaştırmaya devam edeceğiz” diye söyledi.

Bayar’dan Birlik Başkanı Bayrak ve yönetimine teşekkür

Cengiz Bayar, konuşmasının devamında; “Müteahhitler birliğimizin düzenlemiş olduğu toplantıya katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz, Ak Parti  İl Başkanımız Sn. Yunus Tever, Ak Parti il Başkan Yardımcısı Ömer Arslan ve SATSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Ekşi’yle BBP Sakarya İl Başkanı ve Sakarya Müteahhitler Birliği Başkan Yardımcısı olarak katılım sağladım. Bu toplantıyı düzenleyen ve bizleri davet eden Birlik Başkanı Murat Bayrak’a yönetim kurulu ve üyelerine teşekkür ediyorum”  dedi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni