Genel
Giriş Tarihi : 08-04-2022 16:33   Güncelleme : 08-04-2022 16:33

MÜSİAD Sakarya'dan Geleneksel İftar Yemeği

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MUSİAD), Ramazan Ay'ı münasebetiyle Reisoğlu Restoran Toplantı Merkezi'nde iftar yemeği düzenledi

MÜSİAD Sakarya'dan Geleneksel İftar Yemeği

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MUSİAD), Ramazan Ay'ı münasebetiyle Reisoğlu Restoran Toplantı Merkezi'nde iftar yemeği düzenledi.

Açılış konuşması öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Ezan-ı Şerif'in okunmasının ardından, 2022 yılı Mayıs ayında kuruluşundan bu yana 32 yılın geride kalacağı ve bu süreçte umut ve inançla ekilen fikirlerin tohumlarında, bugün gölgesinde bütün dünyaya yayılan bir ağaç misali bir oluşumun vurgusu yapıldı.

Yurtiçinde 83, yurt dışında 81 ve farklı ülkeler toplam bazında ise 184 noktada 12 bini aşan üye ve 60 bin işletmeyi temsil eden büyük bir sivil toplum kuruluşu hâline gelmenin gururu ile yeni dönemde daha fazla çalışarak ve projeler üreterek MÜSİAD'ın bugün geldiği noktayı daha da ileri seviyelere taşıyacaklarına olan inanç ve güven konuşması yapıldı.

Hoş geldin 'Ey Şehri Ramazan!'

Ramazan ayının her bir Müslümanın derin bir iştiyakla kendisiyle yüzleştiği, yenilediği, iç dünyasını tazelediği, beraberinde rahmet, bereket ve mağfiret ayı olduğunu belirten MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, iftar sofralarının insanların giderek birbirinden uzaklaştığı çağımızda, kardeşlik bağ ve hukuku üzerine zemin hazırlayıcı bir güzellikte nitelik ve niceliklerle dolu olduğuna ilişkin göndermeler yaparak, "Böyle bir günde bizleri bir araya getiren Cenabı Allah'a şükürler olsun." dedi.

 Alternatif çözümler bulmalıyız

Türkiye'nin özellikle son 20 yılda ulaştırmadan enerjiye, dış politikadan milli savunmaya kadar pek çok alanda önemli ilerlemeler kaydettiğine vurgu yapan Başkan İsmail Filizfidanoğlu, sanayi ve ticaret politikalar kapsamında özellikle ihracatta, yüksek teknoloji ürün gruplarının payını hızla artırabilmeye odaklanmaları gerektiğinin altını çizdi. Başkan Filizfidanoğlu, il ve ülke sanayicilerinin ihracatta başarıya ulaşmasını hızlandıran faktörlerin başında, pandemi sonrasında çok yoğun bir taleple karşı karşıya kalınması olduğunu, üretim ve ihracatı aksatmayarak alternatif çözümler üretilmesi ve güvenilir üretici kimliğinin de öne çıkması olarak değerlendirdi.

 Avrupa Birliği için Türkiye'nin önemi çok büyük

Dünya perakende e-ticaret hacmi, son 10 yılda 15 kat artarak 4.2 trilyon dolar olarak gerçekleştiğini, MÜSİAD olarak Türkiye’nin bu dev pastadan yeterince yararlanamadığını söyleyen Başkan Filizfidanoğlu, ülke olarak e-ihracata yönelik bir çok avantaja sahip olduklarını belirterek, "Ülkemizin jeostratejik konumunu, genç nüfusumuz, dört saatlik uçuş mesafesinde 1.6 milyar kişilik pazara ve son olarak 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan sanayi ve ticaret şehirlerine sahip olması gibi avantajları doğru yönetebildiğimiz takdirde, e-ihracatta ülke olarak çok daha farklı bir konuma ulaşabileceğimize inanıyoruz. Özellikle AB için ülkemiz, çok önemli bir köprü olarak öne çıkmaktadır." diye konuştu.

 MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, konuşmasının sonunda, geleneksel iftar programına katılan tüm üye ve MÜSİAD dostlarına şükranlarını sunarak, Ramazan Ayı'nın en güzel şekilde ihya edilmesinin temennisinde bulundu.

İftar gecesi etkinliğinde konuşan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Doğan Alperen, "İnşa edilen değerler zinciri içerisinde Türkiye ekonomisine katkıda bulunacak ve refah seviyesini yükseltecek adımların başında 'Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi' geliyor. MÜSİAD olarak Anadolu'nun rekabete açık ve küresel pazarlara girmeye başaran üreticilerine her zamankinden daha çok güveniyor ve aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu 20 ili aşan 40 farklı noktada gerçekleşen ihracat odaklı üretim mekanizmasına dinamizm kazandırmayı hedefliyoruz." dedi. Alperen, konuşmasının sonunda "Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi"nin iş gücüne ciddi katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, kendilerini iftar sofrasında ağırlayan MÜSİAD yönetimine teşekkür etti. Dünya denilen yerde sıkıntı ve problemlerin olduğunu ancak onu çözecek güçlü iradenin de bulunduğuna işaret eden Yavuz, konuşmasında birlik ve huzurun bozulmaması temennisinde bulundu.

Sakarya istişare şehridir

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, pandemi sebebiyle iftar gecelerine verilen 2 yıl aranın ardından tekrar biraraya gelerek buluşmanın heyecanı içinde olduğunu belirterek, "Değerli MÜSİAD Başkanı ile yönetim ve üyelerine öncelikle çok teşekkür ediyorum. Sakarya Türkiye'nin önemli şehirlerinden bir tanesidir. Ayrıca üretim gücü ile yıldızını her geçen gün daha fazla parlatarak çıtayı yukarı taşıyan ve çok önemli özelliklere sahip bir şehrimizdir. Allah bize böyle güzel bir şehirde yaşamayı nasip etmiş. Bu özelliklerinin en başında istişare kültürünü önemseyen ve yaşatan yöneticiler, iş adamları ve Sakaryalılar geliyor. Bu hem şehrimiz hem de ülkemiz için önemli bir beşeri sermayedir. Biz İşadamları dernekleri olarak bir araya gelip istişare ediyoruz şehrin geleceği hakkında konuşuyoruz. Şehrin atanmış, seçilmiş ve siyasetçileriyle bir araya gelip sık sık şehrimizle ilgili planlamalar yapıyoruz. Bu anlamlı ve güzel iftar yemeğinde hepinizi saygı ile selamlıyorum." dedi.

Geleneksel İftar Programı davetliler arasında;

 Sakarya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Serdivan Kaymakamı Ali Candan, Arifiye Kaymakamı  Bekir Dınkırcı,

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti İl Başkanı  Yunus Tever,

Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcık ve Meclis Üyesi Özkan Yetim,  SATSO Başkanı Akgün Altuğ,  SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş,  MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Sn. Ahmet Doğan Alperen,  MÜSİAD Karadeniz Ereğli Başkanı Abdülkadir Çınar,  MÜSİAD Düzce Başkanı Vefa Pehlivan,  MÜSİAD Kocaeli Başkanı  İsmail Uslu,  İlimizin Kıymetli Protokolü, Değerli STK Başkanları,  Yönetim Kurulu Üyeleri, üyeler ve Kıymetli aileleri yer aldı.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni