Genel
Giriş Tarihi : 24-06-2022 18:35   Güncelleme : 24-06-2022 18:35

Kurban bağışınızı Paylaşım Vakti Yardım Derneği ile paylaşın…

2019 yılında 90 büyükbaş ve 2020 yılında 184 büyükbaş hayvan kesimi yaparak Afrika’nın Müslüman köylerine kurban dağıtımı yapan Paylaşım Vakti Yardım Derneği, bu yılda Afrika’da sizlerin emaneti olan vacip kurbanlarınızın İslami kurallara göre tedarik edilmesi, kesimi ve gerekli ihtiyaç sahibi Afrikalı kardeşlerimize dağıtımı için hazır

Kurban bağışınızı Paylaşım Vakti Yardım Derneği ile paylaşın…

2019 yılında 90 büyükbaş ve 2020 yılında 184 büyükbaş hayvan kesimi yaparak Afrika’nın Müslüman köylerine kurban dağıtımı yapan Paylaşım Vakti Yardım Derneği, bu yılda Afrika’da sizlerin emaneti olan vacip kurbanlarınızın İslami kurallara göre tedarik edilmesi, kesimi ve gerekli ihtiyaç sahibi Afrikalı kardeşlerimize dağıtımı için hazır. 

Uzak coğrafyalara ulaşmak ve farklı kıtalarda yardım faaliyetlerinde bulunmak için özenle çalışan Paylaşım Vakti Yardım Derneği Başkanı Hasan Kocacık, yaptığı açıklamada; ‘’ Kurban Bayramlarında değerli bağışçılarımızın kurbanlarını ihtiyaç sahipleri ile paylaşmasına vesile olduk. Değerli bağışçılarımızın desteği ile her geçen gün daha fazla mazluma ulaşmaya devam ediyoruz. Paylaşım Vakti Derneği olarak; 2022 Kurban Bayramı’nda da ihtiyaç sahiplerine uzanmak isteyen elleri desteklemek için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.’’ dedi.

‘’Bu bayramda kurbanları Afrika’da kesiyoruz’’

Başkan Kocacık, ‘’Belki hayatların da ilk kez eti tadacak insanların varlığından duyduğumuz derin üzüntüyü bir nebze hafifletmek için bu bayramda kurbanlarımızı Afrika’da kesiyoruz. Değerli bağışçılarımızın emanetlerini uygun şekilde mazlumlara ulaştırmak için kurban faaliyetlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Bizlere destek olan, paylaşmanın güzelliğine hep birlikte vesile olduğumuz herkese teşekkür ediyoruz. ‘Kurban Vakti, Paylaşım Vakti.’ Gelin hep birlikte bu bayram bizleri bekleyenler ile buluşalım.’’ ifadelerini kullandı.

Sürdülebilir Projeler

Derneğin, Sadece kurban yardımı değil, gıda kırtasiye ve birçok alanda da yardımsal faaliyetleri olduğunu dile getiren Kocacık, sürdürülebilir projeler ile ihtiyaç sahiplerini destekliyoruz vurgusu yaptı. Başkan Hasan Kocacık, ‘’ Kurban faaliyetlerimiz dışında çeşitli faaliyetler ile yardım bekleyen birçok bireye ulaştık ve çok daha fazla insana ulaşmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz süt keçisi projemizi Afrika’da bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını kendileri giderebilmesi üzerine planladık’’ diyen kocacık, sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’ Daha çok ihtiyaç sahibi bireye ulaşmak ve daha çok paylaşmak için faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Değerli destekçilerimizin varlığı ile iyiliği, sevinci paylaştık. Paylaşım Vakti derneği olarak daha fazla mazluma ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. ‘’ ifadeleri ile bağışçılara teşekkür etti.

Birçok Proje

Okul inşaatı projeleri, cami/mescid inşaatı faaliyetleri, Afrika’da su kuyusu açma faaliyetlerinde bulunduklarını belirten dernek başkanı kocacık, ‘’ Ramazan ayında umut bekleyen kardeşlerimiz için iftar faaliyetlerinde bulunduk ve onlara ulaşmak isteyen birçok bağışçının mutluluğunu gördük. Ülkemizi derinden üzen Manavgat yangınında gıda dağıtımı faaliyetimiz ile yangından etkilenen kardeşlerimize ulaştık. Kastamonu Bozkurt ve Sinop Ayhancık’ta yaşanan sel felaketinde zor durumda kalan kardeşlerimiz için su dağıtım faaliyeti gerçekleştirdik. Yaşanan felaketlerde güvenliği sağlamak için çalışan askerlerimiz için giysi yardımı faaliyetimiz ile destekte bulunduk. Van’da yaşanan deprem felaketinde zor durum da kalan ihtiyaç sahiplerinin yanında olarak kömür dağıtımı, miniklerimize giysi yardımı ve gıda kolisi desteklerimiz ile feci olayın yaralarını birlikte sarmaya çalıştık. Pandemi döneminde Sakarya’da zor durumda kalan aileleri yalnız bırakmamak için erzak dağıtımlarında bulunduk. Ramazan ayında 9.000 iftar faaliyeti ile yardım bekleyen kardeşlerimiz ile iftar sofrasında buluştuk. Miniklerimizi de unutmayarak 3.000 oyuncak kolisi yardım faaliyetimiz ile merak ve heyecanla bakan gözlerini gördük. Yine Sakarya’da bulunan öğrencilerimiz için tablet dağıtım faaliyetinde bulunarak eğitimlerine destek olmaya çalıştık. 15 Temmuz’da ihtiyaç sahipleri bireyleri unutmadık. Onlar için Sakarya Erenler’de pilav dağıtımı faaliyetinde bulunduk. Engelli miniklerimizin de yanında olmak için Engelli Çocukları Eğitim Merkezinde var olan dolaplarının yapılmasına vesile olduk’’ diyerek derneğin çalışmalarından bahsetti.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni