Genel
Giriş Tarihi : 01-12-2021 17:47   Güncelleme : 01-12-2021 17:47

Kent Şurası 96. kez toplandı

Sakarya Kent Şurası, Kasım ayı toplantısı Erol Öztürk Başkanlığında Erenler ’de bulunan Premier İnn Otel de üyelerin katılımı ile gerçekleştirdi

Kent Şurası 96. kez toplandı

Sakarya Kent Şurası, Kasım ayı toplantısı Erol Öztürk Başkanlığında Erenler ’de bulunan Premier İnn Otel de üyelerin katılımı ile gerçekleştirdi. 96. Kez gerçekleştirilen toplantının bu ayki konuğu54. dönem Sakarya Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız oldu.

Şura’nın bu ay ki gündemi hukuk üzerine oldu. Şura toplantısına katılan Sakarya’da ilk ve tek kadın baro başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Hukuk hakkında bilgilendirmelerde bulunarak üyelerin sorularını cevapladı. Başkan Yıldız kendini tanıttıktan sonra fırsat eşitliğine değinerek ‘’ ’Cinsiyetçi bir bakış açım yok. Kadın Erkekten önce Atatürk Türkiye’sinde fırsat eşitliğini yakalamış bir bireyim. Seçilebilmek, bir kadın için seçilebilme imkanını kazanabilmek Atatürk Türkiye’sinin sonucudur.’’ Dedi.

Üyelerin sorularını samimi bir şekilde cevaplayan Başkan Ebiz Yıldız, Siyasi görüşünün sorulması üzerine ‘’13 yaşından beri siyasette durduğum yer belli. Siyaset hayatın her alanında var, bende diğer insanlar gibi bir dünya görüşüne sahibim. Görevimi layıkıyla yaptıktan sonra siyaset düşünmüyorum. Çünkü mesleğimi, avukatlığı seviyorum. Kadının da erkeğin de liyakatli olması gerektiğinden yanayım, liyakatli olmayan bireylerin hiçbir makamı işgal etmemesi gerektiğini düşünüyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

Hukuk üstünlüğü var mı?

Başkan Yıldız; ‘’Hukukun üstünlüğü sadece söylemde mi buna bakmak lazım. Hiçbir dönem bu denli hukukun üstünlüğüne müdahale olmadığını görüyorum. Ben mevcutta hukukun üstünlüğüne müdahale olduğunu düşünüyorum. Hukukun temel ilkeleri ile zamana göre oynamamak gerektiğine inanıyorum. Gerçekten Hukuk Devletinde mi yaşıyoruz diye soracak olursak bir çabamız var ancak yeterli değil. Avukatların kendini ifade edemediği, kısıtlandığı, ekonomik kaygılar ile karşı karşıya kaldığı bir sistemde vatandaşı nasıl savunup, yargı bağımsızlığını nasıl sağlayacaklar. Yani ekonomik bağımsızlığı olmayan birisi yargı bağımsızlığını nasıl sağlayacak buna da dikkat çekmek gerekiyor. ‘’

Pandemiye dikkat çekildi

Üyeler arasında yer alan Medar hastanesi kulak burun boğaz uzmanı Operatör Doktor Cevdet İzmirli, pandemi sürecine dikkat çekerek ‘’ Covid-19 ile ilgili iyi bir aşı kampanyası yapılmadı. Sorumluluğu tam idrak edemediğimizi düşünüyorum. Bu sorumsuzluk bize pahalıya patlayacak, ancak sorumluluğu idrak edersek üstesinden gelebiliriz. Aşılama, maske, mesafe ve hijyene çok dikkat edilmedi. 2 ameliyat 60 hasta muayene ederek geldim buraya.  Bu bir dünya fırtınası. Maske, mesafe, hijyeni ihmal etmeyelim. ‘’ dedi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni