Genel
Giriş Tarihi : 14-03-2021 22:14   Güncelleme : 14-03-2021 22:14

KARABAŞ: “Sağlık gücünü Covid-19 salgını ile bir kez daha hatırladık”

Deva Partisi Serdivan İlçe Başkanı Sinan Karabaş; 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında; 14 Mart Tıp Bayramı’nın Covid-19 salgını ile mücadelenin birinci yıldönümü nedeniyle bu yıl çok farklı bir anlam taşıdığını söyledi

KARABAŞ: “Sağlık gücünü Covid-19 salgını ile bir kez daha hatırladık”

Deva Partisi Serdivan İlçe Başkanı Sinan Karabaş; 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında; 14 Mart Tıp Bayramı’nın Covid-19 salgını ile mücadelenin birinci yıldönümü nedeniyle bu yıl çok farklı bir anlam taşıdığını söyledi.

Doğumdan, ölüme kadar hayatın her anında olduğu gibi Yeni Koranavirüs mücadele kapsamında da en büyük fedakârlık örneğini gösteren doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden Deva Partisi Serdivan İlçe Başkanı Sinan Karabaş; “Gece gündüz, kar çamur, bayram tatil demeden özveri ile insanların sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen tüm sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz.  Vakaların tespiti, aşılama ve sosyal kısıtlamalar konusunda strateji ve planlamadaki pek çok zafiyete rağmen, Türkiye salgın ile mücadeleyi sağlık ordumuzun kendi hayatlarını riske atmak pahasına gösterdiği olağanüstü çaba sayesinde yönetiyor. Sağlık çalışanlarımızın mesleki bilgisini, tecrübesini ve mücadele gücünü Covid-19 salgını ile bir kez daha hatırladık. Onların sayesinde kendimizi ve sevdiklerimizi güvende hissediyoruz. Bunun için her bir sağlık çalışanına minnettarız. Ancak bu mücadelenin ağır bir bedeli bulunuyor. Bilimsel çalışmalar, sağlık çalışanlarının Covid-19 ile toplumun diğer kesimlerinden 14 kat daha fazla enfekte olduğunu, hastalandığını, sakat kaldığını, hatta vefat ettiğini göstermektedir. Resmi kayıtlara göre pandemi ile mücadelede bugüne kadar yüzlerce sağlıkçı hayatını kaybetti; on binlercesi virüse yakalandı ve her biri aylarca ailelerinden uzak kaldı. Virüsten korunmak için hepimiz evlerimize kapanmışken, onlar hastane ortamında, filyasyon çalışmalarında, aile sağlık merkezlerinde, eczanelerde ve diğer sağlık ünitelerinde çok ciddi risk altında mücadeleyi ön saflarda sürdürüyorlar. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni