Genel
Giriş Tarihi : 27-04-2021 11:39   Güncelleme : 27-04-2021 11:39

İN: “ABD tarih bilmez. Çünkü tarihi yoktur”

Fırtına Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan İn; ABD Başkanı Joe Biden'e ateş püskürerek; 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlamasını şiddetle kınadığını söyledi

İN: “ABD tarih bilmez. Çünkü tarihi yoktur”

Fırtına Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan İn; ABD Başkanı Joe Biden'e ateş püskürerek; 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlamasını şiddetle kınadığını söyledi.

ABD Başkanı Biden ve yönetiminin 1915 olaylarını “soykırım” olarak etiketlemesini kati surette reddettikleri belirten; İşadamı Gökhan İn; “Tarihi şanla, şerefle dolu, Dünya’ya insanlık ve medeniyet götürmüş asil bir millet hakkında tarihi olmayanlar karar veremez. Bu söylemi, en sert şekilde telin ediyoruz. O nedenle başkanına söyletilen sözün de kıymet-i harbiyesi yoktur. Yok, hükmünde olan bu açıklamayı yapanlar önce kendi kirli, karanlık, kanlı tarihlerine baksınlar! Türkiye'yi soykırım yapmakla itham eden Amerika; Vietnam'da 4 milyon. Kore'de 3 milyon. Kamboçya ve Laos'da 1 milyon. Afganistan'da 1.5 milyon. Irak'ta 1 milyon. Hiroşima ve Nagazaki'de 350 bin. Amerika kıtasının gerçek sahibi olan 15 milyon Kızılderili'yi katletmiştir” diyerek, ABD’ye hatırlatmada bulundu.

 İN“Bundan 103 yıl önceyi düşünsünler”

Bundan 103 yıl önce Erzurum Alaca Köyü’nde Kazım Karabekir Paşa’nın da gördüğü olayı da hatırlatan Gökhan İn; “1918 yılının 10 Mart günü köyümüzde savunmasız kadın, erkek, çocuk ve masum 278 insanımız samanlıklara doldurup üzerlerine gaz yağı dökülerek yakılmış, öldüklerinden emin olmak için de cansız bedenlerine kurşun yağdırmışlardır. Sokakta rastladıkları kişileri ise süngüleyerek hunharca katlettiler. Bu katliamdan sonra köyümüze gelen Kazım Karabekir Paşa, gördüğü manzara karşısında, 'Facianın en müthişi burada idi. Süngülenmiş veya yakılmış cesetlerin başında ağlaşma ve bağrışmalar insanların tüylerini ürpertiyordu. Süngülenmiş emzikli çocuklarını kucaklarına alan analar saçlarını yoluyordu. Sanıyorum ki yeryüzünde bu kadar feci bir sahneyi gören gözler yoktur” diyerek o günkü acıyı hissetmemize yardımcı olmuştur” diye konuştu.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni