Emek
Giriş Tarihi : 28-03-2021 18:29   Güncelleme : 28-03-2021 18:29

HYUNDAİ İŞÇİSİ İŞSİZLİK TEHDİDİ İLE VURULDU

Sendikal örgütlenmeye hiçbir zaman izin verilmeyen fabrikada görüşmeler işsizlik tehditleri altında sonuçlandırıldığı iddia ediliyor

HYUNDAİ İŞÇİSİ İŞSİZLİK TEHDİDİ İLE VURULDU

Sendikal örgütlenmeye hiçbir zaman izin verilmeyen fabrikada görüşmeler işsizlik tehditleri altında sonuçlandırıldığı iddia ediliyor.

'Hyundai şaşırma sabrımızı taşırma', 'İşçiyiz haklıyız, hakkımızı alırız', 'İşçiye uzanan eller kırılsın' ve 'Yuh' sloganlarıyla işçiler fabrikanın önünde eylemlerine ara verildi. Fabrika önünde bekleyen işçiler, işverenin artık işçinin yanında olarak bir açıklama yapmasını beklediler. Direnişin devam etmesi üzerine fabrikanın önüne çok sayıda polis ekipleri ve tomalar da yerini aldı.

İzmit Alikahya'daki Hyundai otomobil fabrikasında, 2021 yılı zam oranının eski işçiler için yüzde 14, yeni işçiler için yüzde 10 olarak açıklanmasıyla işçiler direnişine geçti. Eylem, yapılan görüşmeler sonrasında sonlandırıldı. Zam oranlarının gözden geçirileceği açıklandı.

“POLİSLERİ GÜVENLİĞİNİZ İÇİN ÇAĞIRDIK”

Dün sabah vardiya çıkışı direnişe geçerek servislere binmeyen işçilerle bir araya gelen Hyundai Assan Çalışan İlişkiler Birim Sorumlusu Barbaros Yıldırım, yaşanan sorunun 'diyalog halinde çözülebileceğini' belirtti. Yıldırım, “Sizlerle daha iyi iletişim kurabilmek için çalışan ofisimizi oluşturduk. Çok yorulduğunuzu tahmin edebiliyorum. Ben de dünden beri ayaktayım. Başkanımızın mesajı az önce uygulamamız üzerinden yayınlandı. Biz problemlerimizi çözmek için bir arada konuşmalıyız, diyalogun yolu bu şekilde protestolar, eylemler değildir. Polislerimize özellikle teşekkür etmek istiyorum. Polisleri buraya aldık çünkü siz dışarı çıktığınız için güvenliğinizden endişe ettik. Başkanımızın mesajı, isteği problemlerin konuşarak çözülmesi yönünde. Bu problemlerin çözülme noktası burası değil. Gece vardiyasından çıktınız hava soğuk. Ayrıca korona virüsü var. Şu anda da oldukça kalabalığız. Servisleri bu tarafa aldık ki buradan binmek kolay olsun. Ücret değerlendirmeleriniz altı ayda bir yapılıyor. Bunun sizler için bir avantajı vardır. Ülkemizdeki piyasa koşulları değişebildiği için altı ayda bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz. Yıllık zam alan şirketlerle karıştıran arkadaşlar var biz altı ayda bir zam alıyoruz. Sizi enflasyon rakamlarıyla muhatap etmiyoruz” dedi.

HYUNDAİ İŞÇİSİ İŞSİZLİK TEHDİDİ İLE VURULDU

Sendikal örgütlenmeye hiçbir zaman izin verilmeyen fabrikada görüşmeler işsizlik tehditleri altında sonuçlandırıldığı iddia ediliyor.

HYUNDAI YÖNETİMİ İŞÇİLERE SÖZ VERDİ, EYLEMLERE ARA VERİLDİ!

Gelen ilk bilgilere göre Hyundai'de sabah çıkışındaki eylemde yönetim işçilere

-Bir ay içerisinde ücretlerde ve sosyal haklarda iyileştirme yapılacağı

-Eylemlerden kaynaklı kimsenin işten atılmayacağı

-İşçi temsilcilerini oylama ile işçilerin kendi seçeceği Sözlerinin vermesi üzerine işçiler şimdilik eylemlere ara verdiler. Verilen sözler tutulmadığı takdirde ise eylemlere tekrar başlanacak.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni