Emek
Giriş Tarihi : 08-03-2021 21:30   Güncelleme : 08-03-2021 21:30

HUKUK TANIMAZLIK BEL KARPER İŞÇİLERİNİ İSYAN ETTİRDİ

BEL KARPER Emekçisi 2015 yılında, Sendikal mücadelede kendini ispat etmiş Tekgıda-İş sendikası çatısı altında toplanmış, çok kısa sürede örgütlenmesini tamamlayarak devletimizin ilgili Bakanlığından aynı yıl içinde yetki çoğunluk tespiti almamızı sağlamıştır

HUKUK TANIMAZLIK BEL KARPER İŞÇİLERİNİ İSYAN ETTİRDİ

BEL KARPER Emekçisi 2015 yılında, Sendikal mücadelede kendini ispat etmiş Tekgıda-İş sendikası çatısı altında toplanmış, çok kısa sürede örgütlenmesini tamamlayarak devletimizin ilgili Bakanlığından aynı yıl içinde yetki çoğunluk tespiti almamızı sağlamıştır. BEL KARPER emekçisi alın terinin karşılığını alabilmek ve refah payını yükseltmek için anayasal hakkını kullanırken, Bel KALPER işvereni ne yapmıştır?

Hukuk Tanımaz BEL KARPER İşverenini

Güçlü bir şekilde UYARIYORUZ!

         Tekirdağ ili Çorlu İlçemizde örgütlü olduğumuz BEL KARPER, 2006 yılında Türkiye pazarına girmiş, ülkemizde ve dünya genelinde 27 üretim tesisi ve 12.000 çalışanı ile ambalajlı peynir üretiminde Dünyanın önde gelen peynir üreticilerinden bir tanesi olmuştur.

Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de gün geçtikçe büyümesini sürdürmüş, zenginleşmiş yatırımlarını arttırmaya devam etmiştir. BEL KARPER ülkemizde başarı hikâyesi yazmaya devam ederken, bu büyümeden ve zenginleşmeden refah payını almak isteyen BEL KARPER Emekçisi 2015 yılında, Sendikal mücadelede kendini ispat etmiş Tekgıda-İş sendikası çatısı altında toplanmış, çok kısa sürede örgütlenmesini tamamlayarak devletimizin ilgili Bakanlığından aynı yıl içinde yetki çoğunluk tespiti almamızı sağlamıştır. BEL KARPER emekçisi alın terinin karşılığını alabilmek ve refah payını yükseltmek için anayasal hakkını kullanırken, Bel KALPER işvereni ne yapmıştır?

        Kendisini bugünlere getiren ve prestijli bir şirket olmasını sağlayan emekçisinin sendikalı olma hakkını tanımayarak ülkemizdeki hukuk boşluğundan faydalanıp müzakere masasına oturmamak için, devletin verdiği yetki tespitine sudan sebeplerle itiraz etmiş, 6 yıl süren davalarla kendisini bugünlere getiren emekçisinin TİS hakkını gasp etmiş,

Bununla da kalmayıp davalar sürerken birisi işyeri Baş temsilcimiz olmak üzere 5 arkadaşımızı işten çıkartıp 12 arkadaşımızı da pandemi koşullarını bahane ederek ücretsiz izne çıkartarak sendika düşmanlığında sınır tanımadığını göstermiştir.

6 yıllık yargı mücadelesinde geçtiğimiz günlerde yetki davası sendikamız lehine sonuçlanmış Adalet tecellisini geç de olsa göstermişti. ANCAK! Bizler hukuka uygun davranırken, kazandığımız hukuk zaferi sonucunda hakkımız olan TİS hazırlıkları yaparken, geçmişten sicili bozuk! Hukuk tanımaz BEL KARPER işvereni ne yapmıştır?

TİS taslağını çok maliyetli görerek, alışkanlık haline getirdiği hukuk tanımaz tavrını sürdürerek Nezaket kurallarını da hiçe sayarak, belirlenen tarihte, önce TİS masasından kaçmış, yetmemiş, Baş temsilcilik görevini yapan arkadaşımızı, işyerinde Ahlaki davranmayarak işyeri sırlarını paylaşmak gerekçesi ile işten çıkartmıştır, sendika düşmanlığını, Pandemi döneminde de işçi çıkartma yasağına rağmen sürdürmüştür. Kanun Tanımaz BEL KALPER işverenine soruyoruz?

Sen çalışanların Ahlakını ve kurallara ne kadar uygun davrandığını; Sendika bu işyerine girdikten, TİS yetkisi alıp sözleşme taslağı hazırladıktan sonra mı aramaya başladın?

Bilinmelidir ki işyeri barışını bozan, işverenliğiniz ve işveren vekillerinizin tutum ve davranışlarıdır. İşyeri Baş Temsilcimizi, kendisi ve sendika üyelerini istifaya ikna etmeye zorlamanız, sonuç alamayınca iş sözleşmesini sona erdirmeniz. Toplu İş Sözleşmesi sürecinin en başında Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine katılmayacağınızı beyan ederek katılmamanız ve tüm müzakere ve diyaloga kapınızı kapatmanız, iş barışını bozmuştur.  Sendikal Hak ve Özgürlükler, Toplu İş Sözleşmesi Haklarının da vazgeçilmez haklar olarak kabul eder, savunur ve takip eder.

Buna ilişkin olarak Anayasanın 90. Maddesinde 2004 yılında yapılan değişikliğin ardından, maddenin son fıkrası uyarınca usulüne göre yürürlüğe konulmuş Milletler arası Antlaşmalar kanun hükmündedir.

 Ülkemizin taraf olduğu ILO sözleşmeleri çalışma yaşamı alanındaki ulusal mevzuatın ayrılmaz bir parçasıdır ve hatta Anayasanın 90. Maddesi, “Temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası antlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası antlaşma hükümleri esas alınır.” Ülkemiz taraf olduğu ve uymayı taahhüt ettiği ILO sözleşmelerinin çalışma yaşamını düzenleyen yasaların üzerinde olduğunu ifade etmiştir.

Uluslararası hukuk ortada iken, Bakanlığın sendikamıza verdiği TİS yetkisi ortada iken, hem masadan kaçacaksın, Hem de Baş Temsilcimizi ve Üye arkadaşlarımızı işten çıkaracaksın, sonra da Ahlak diyeceksin!

Siz ancak kendinizi kandırabilirsiniz, Sendikamızı ve bize güvenen üyelerimizi asla kandıramazsınız.

Burada BEL KARPER işverenini son defa UYARIYORUZ!

Bu tutumunuzdan vazgeçin, işçi çıkarma yasağına rağmen işten çıkarttığınız işçi arkadaşlarımızı işe geri başlatın ve Sözleşme masasından kaçmayı bırakın.

Sizler asla yasaların üstünde değilsiniz!

Üyelerimizi 6 yıldır yeteri kadar sömürdünüz, Adalet yerini buldu, artık yetkili sendikayız, davamızı kazandık, Üyelerimizi daha fazla sömürmenize asla izin vermeyeceğiz!

Aksi takdirde örgütlü gücümüzü ve tüketimden gelen gücümüzü kullanarak yurt içinde ve yurt dışında yaptığınız tüm hukuksuzlukları haykıracak, ürünlerinizi sattığınız tüm alışveriş merkezlerinde ürünlerinize boykot çağrısı yapacağız.

Sendikamız mücadelesinden asla vazgeçmeyecek, üyelerimizle birlikte sizin baskılarınıza asla boyun eğmeyecektir.

Bizler şunu çok iyi biliyoruz!

Emekçilerin hak ve hürriyetleri Hukuk tanımaz şirketlerin ve patronların insafına bırakılamayacak kadar kıymetlidir.

TEK GIDA İŞ SENDİKASI

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni