Genel
Giriş Tarihi : 02-02-2022 11:40   Güncelleme : 02-02-2022 11:40

Hasan Kargün : Sorun ve Çözümlere Vakıfız!

Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası seçim hazırlıklarını tamamladı

Hasan Kargün : Sorun ve Çözümlere Vakıfız!

Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası seçim hazırlıklarını tamamladı.

Başkan adayı Hasan Kargün ve yönetim kurulu üyelerinin Adapazarı Kentpark'ta bir araya geldiği toplantıda, kahvaltının ardından odanın mesleki sorunları ile seçim sonrası gerçekleşmesi hedeflenen değerlendirmeler masaya yatırıldı.

Eğitimle birlikte disiplin sağlanacak

Eğitime ve beraberinde yeniliklere çok önem verdiğini fırsat buldukça dile getirdiğini kaydeden Başkan adayı Hasan Kargün, çifte standartı ortadan kaldıracaklarını belirterek, " Aylık eğitim çalışmalarımız olacak. Kadrolu danışmanlar dönemini başlatacağız. İlçelerle bizim merkez arasında tapu ve gayrimenkul konusunda bir koordinasyon merkezi olacak. Dolayısıyla herkesin birbirini seveceği, iş paylaşımından keyif alacağı bir dönemi geliştirmek istiyoruz. Dijital eğitim sistemini oturtturacağız. Gençlere bu konuda görev verdik. Dijital çağda yaşıyoruz, birçok eğitimi dijital eğitim olarak verdireceğiz. Millî Eğitim Bakanlığı protokolüyle Sakarya'daki eğitim kadrosunu biz kuracağız." dedi.

Herkes yatırımının karşılığını bilecek

Yerel ve genel idareyle iş birliği içerisinde kent planlamasında daha etkili olacaklarını vurgu yapan Kargün, kentleşmek ve gelişmenin alanlarını bildiklerini ifade ederek, "Emlakçılar müşteri geldiğinde, bunun kendisine ne gibi bir faydası olacağını, müşteri ise, 'Ben bir yatırım yapmak istiyorum, nereyi tavsiye edersiniz?' dediğinde, bütün emlakçılar aynı ağızdan, hangi emlakçıya giderse gitsin nerenin gelişime açık olduğunu, nereye doğru kentleşmenin arttığını söyleyebilecek durumda olacak. İnşallah bu delegasyon bizi seçerse bunları ilk bir sene içinde %60'ını gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Emlakçılık yasası olmazsa olmaz

Göreve geldikten sonra ilk icraatlarının Belediye ve Tapu Dairesi başta olmak üzere, Vergi Dairesi, Ticaret İl Müdürlüğü ve Emlakçılar Odası olarak komisyon kurmayı planladıklarını belirten Hasan Kargün, gayrimenkul ve mülkiyet hakkı gibi çok kutsal bir hakta görev yaptıklarını işaret ederek, "Torba kanunlara sıkıştırılmış yönetmeliklerle bir meslek idare edilemez. Biz bunların eksik olduğunu başından beri söylüyoruz. Bir emlakçılık kanununun olması gerekir, yönetmeliklerle idare edilen değil. Bir yasanın olması gerekiyor. Yanlış yapıldığı zaman karşılında yaptırımı olmalı. Bu zaten kendiliğinden %50 piyasayı düzeltir, yasa şart" dedi.

Seçim çalışmalarını bitirdiklerini ifade eden Hasan Kargün, son olarak yönetim kurulu üyeleriyle beraber nezaket ziyaretlerinde bulunacaklarını ifade ederek seçimi kazanacaklarına olan inancını dile getirdi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni