Genel
Giriş Tarihi : 19-01-2022 12:40   Güncelleme : 19-01-2022 12:40

Hasan Kargün: Sakarya’da Türkiye’nin öncüsü gösterilecek bir oda olacak

Halk Eğitim Merkezi öğretmeni, Kentsel Dönüşüm Uzmanı ve Sakarya Emlak Komisyoncular ve Danışmanları Esnaf Odası Başkan adayı Kargün, Emlak Komisyoncular ve Danışmanlar Esnafı Odası Başkanı seçildiğinde oda için neler yapılacağı hakkında bilgiler paylaştı

Hasan Kargün: Sakarya’da Türkiye’nin öncüsü gösterilecek bir oda olacak

Halk Eğitim Merkezi öğretmeni, Kentsel Dönüşüm Uzmanı ve Sakarya Emlak Komisyoncular ve Danışmanları Esnaf Odası Başkan adayı Kargün, Emlak Komisyoncular ve Danışmanlar Esnafı Odası Başkanı seçildiğinde oda için neler yapılacağı hakkında bilgiler paylaştı.

 Türkiye’nin ilk odası olmasına rağmen gereken önem ve değeri göremeyen, hedeflerini ortaya koyamayan oda başkanlarının olduğuna vurgu yapan Kargün, ‘’Türkiye’de her oda içerisinde öncü rolü üstlenmeyi,  bunun içinde bazı yenilikleri getirmeyi hedefliyoruz’’ dedi.

Hedefledikleri plan ve projeleri hayata geçirmek için öncelikle kendi binalarının olması gerektiğine işaret eden Hasan Kargün, binaları olmadığı için gerekli hizmeti fiziki şartlarda veremediklerini belirtti.

Hedefler arasında öncelik kendi binamız

Öncelikli olarak yapılması planlanan en başlıca işlerinin kendi binalarına taşınmak olduğuna değinen Başkan Adayı Kargün, ‘’ Bunun için 3 katlı bir bina düşünüyoruz. Birinci katında sosyal tesisler, ikinci katında hizmeti gören kurumların yerleri, üçüncü katında ise eğitim salonu ve sınav salonunu olmasını hedefliyoruz ’’ dedi.

‘’Eğitim hizmetini sadece oda yapacak’’

Halk Eğitim Merkezlerinin Emlakçılık sektörü için eğitim verdiğini ama oradan mezun olan veya sertifika alan kişilerin farklı tarzlarda mesleki uygulamalarına rastladığını söyleyen Kargün, ‘‘ Bende halk eğitim merkezlerinde eğitmenlik yaptım. Orada ki hizmetler birbirini tutmuyor. Standarttın daha kaliteli olması, sürdürülebilir olması için tek merkezde eğitim olması şart. Bunun için de bu söylediklerimi oda sağlayacak. Uygulamalı eğitimi ön plana alacağız. Biz sadece sertifika değil, yeterlilik sınavı da yapacağız ’’  ifadelerine değindi.

‘Alo Avukat Hattı’

Kendilerinin hukuki bilgilere ihtiyacı olduğunu ifade eden Hasan Kargün, ‘’Bizim bir danışmanlar ordumuz olacak. Kadrolu danışmanlık sistemini getireceğiz. Bunun için özellikle ‘Alo Avukat Hattı’ ‘Alo İhbar Hattı’ olacak.  Her alanda bizim hukuki bilgiye ihtiyacımız var. Herkesin farklı farklı avukatlara danışması gerekmeyecek. Kendi avukatımız olacak.  Kişi avukatımıza soracak, kendi avukatımızda ona göre cevap verecek’’ dedi.

‘’Algıları yıkacağım’’

Vatandaşın emlakçılık yapan kişileri vasıfsız insanlar olarak gördüğünü ve bu algıları yıkmak istediğini vurgulayan Başkan Adayı Hasan Kargün, ‘’ Bu algıyı yıkmak gerekiyor. Bu algıyı yıkmak için düzgün, dürüst insanların oluşturduğu, doğru ve yerinde işler yaparak,  standartlara kalite getirerek yapabilirsin. Başka türlü yapamazsın. Eğer Sakarya’da Türkiye’nin öncüsü olacak bir emlak odası isteniliyorsa, vatandaş bu kaliteye ve standartta ulaşmak istiyorsa Hasan hocanın seçilmesi lazım’’ ifadelerini kullandı.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni