Genel
Giriş Tarihi : 07-12-2021 18:20   Güncelleme : 07-12-2021 18:20

Hasan Kargün Emlakçılar Odasına Aday Olacak

Halk Eğitim Öğretmeni ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Hasan Kargün, Ocak ayında yapılması planlanan oda seçimlerinde Sakarya Emlakçılar odası başkanlığına adaylığını koyacağını açıkladı

Hasan Kargün Emlakçılar Odasına Aday Olacak

Halk Eğitim Öğretmeni ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Hasan Kargün, Ocak ayında yapılması planlanan oda seçimlerinde Sakarya Emlakçılar odası başkanlığına adaylığını koyacağını açıkladı. Başkan Adayı Kargün, emlakçıların sorunlarını ve çözüm önerilerini Çaydanlık Kafe’de yaptığı açıklama ile gündeme taşıdı.

Meslek odasında bir boşluk olduğunu ve pasif hareket edildiğini belirten Başkan Adayı Hasan Kargün, ‘’kahvaltı programları düzenleneceğine hizmet yapılsa emlakçıların sorunları çözülecek’’ vurgusu yaptı.   Hasan Kargün sözlerine ‘’ Odadaki arkadaşlarımız uygun görürse, aday olur ve kazanırsak meslek odasını daha ileri bir safhaya olması gereken yere taşıyacağız.’’ Diyerek başladı.

‘’Emlakçının ekmek parasına Fuzuli’’ diyorlar

Başkan Adayı Kargün, ‘’Vatandaşlar emlakçıya verecekleri ücreti fuzuli olarak görüyorlar. Emlakçı ne yaptı ki gözüyle bakılıyor. Emlakçıları nasıl devre dışı bırakırız diye düşünüyorlar. Böyle bir durum olmasını istemiyoruz. Bunun denetleme yolları var, bu denetleme yollarının birkaç tanesini devreye sokarsak emlakçılarda kendilerine göre çeki düzen verecektir. Güzel fikirlerimiz var. Odamızda eksikliklerimiz var, bu eksikliklerin giderilmesi için aday olacağız’’ dedi.

Eğitim programları düzenlenecek

Eğitimin önemine dikkat çeken Kargün, ‘’Emlakçılara verilen eğitim birimleri sınırlı kalmayacak. Eğitim salonları olan bir yere taşıyacağız. Eğitimler halk eğitim tarafından verilecek, Milli Eğitim ile bu kapsamda bir protokol imzalamak istiyoruz. 10 Asistan Hoca yetiştirdim. Bu 10 Hoca her gün eğitim verebilecek düzeyde.  Eğitim ile çok daha güzel yerlere geleceğiz.  Emlakçı kardeşimiz bir eve müşterisini götürdüğünde, neyi anlatacağını, neyi ön planda tutacağını, önce kendisi öğrenecek sonra vatandaşa lanse edecek. ‘’ ifadelerini kullandı.

Mayıs Ayında Kitabımız Çıkacak

Mayıs ayında bir kitap çıkaracaklarının müjdesini veren Kargün, ‘’ Şubat ayında kültür bakanlığının desteği, katkısı için bir müracaatımız olacak. Mayıs ayında da bir kitabımız çıkacak. İsmi Emlak yönetiminde yol haritası olacak. Emlakçılar ve emlak sahipleri için küçük punto, büyük punto Emlak Yönetiminde Yol Haritası gibi. Emlak sektörünü  yönetilmesi gereken devasa bir alan olarak görüyoruz. Kültür bakanının katkısını almayı hedefliyoruz’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni