Genel
Giriş Tarihi : 23-11-2022 15:51   Güncelleme : 23-11-2022 15:51

Güvercin severler 3. Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali'nde buluşacak

Güvercin Severler, geleneksel hale gelen TKGD 3

Güvercin severler 3. Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali'nde buluşacak

Güvercin Severler, geleneksel hale gelen TKGD 3. Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali'nde bir araya gelecek.

Düzenleyecekleri Festivale yönelik yazılı bir basın açıklaması yapan Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği Başkanı Metin Yılmazer; " Dernek olarak artık geleneksel hale getirdiğimiz 'Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivalimizin bu yıl 3'sünü gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalimiz, 27 Kasım 2022 Pazar Günü, Ozanlar Mahallesi, Karakamış Caddesi üzerinde bulunan, CAN Düğün Salonunda gerçekleşecek. Tüm Sakarya Halkımızı festivalimize bekliyoruz" dedi.

Basın açıklamamsında Festivalin amacına ilişkin bilgiler veren Dernek Başkanı Yılmazer; "Güvercin sevdalısı dostlarımızla ortak olan Hobimiz; farklı illerde, farklı bölgelerde hatta farklı ülkelerde yaşayan insanları, farklı siyasi görüşe ve dünya görüşüne sahip olan insanları, farklı dilleri konuşan farklı dinlere mensup insanları bir araya getirebilme özelliğine sahip. Bu açıdan bakıldığında güvercinin barışın simgesi olması çok anlamlı. Düzenlediğimiz Festivaller ile birlikte, İnsanlar arasında birleştirici ve bütünleştirici özelliğe sahip olan hobimizi geliştirmek, yaşatmak ve yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Farklı Farklı Irkları besleyen Güvercinseverlerin katılacağı Festivalimiz kapsamında, sadece “Künyeli” Öntepe, Çifttepe ve Arkatepe diye tabir edilen, Tepeli Kostüm Güvercinlerinin 19 ayrı kategoride, kendi ırklarının taşıdıkları özelliklere göre puanlanacağı bir yarışma olacak. Her Kategoride 1,2 ve 3. Seçilen güvercinlere kupa ve sürpriz hediyeler verilecek. Ayrıca Tepeli Kostüm Güvercinlerinin, “MASA SALIMI” diye adlandırdığımız Sergileri olacak; Bu sergide, geçtiğimiz günlerde, Türkiye’de gelmiş geçmiş en yüksek fiyata(1.000.000TL- BirmilyonTürkLirası) alıcı bulmuş olan, Kocaeli Körfez’den bir Arkadaşımızın sahiplendirdiği, Eskişehir’den bir Arkadaşımızın sahiplendiği, Güvercinde sergilenecek. Söz konusu Güvercinin yetiştiricisi, Satan kişisi ve Alan kişisi de Sergimizde hazır bulunacak" dedi.

Açıklamasında, Dernek üye sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Metin Yılmazer; "Derneğimizin oluşturduğu Künyeleme Sisteminin, 51 farklı İlden ve Almanya’dan 919 üyesi bulunmaktadır. Çok sayıda güvercinin yarışacağını, en az 1500 kadar da güvercinin sergileneceğini tahmin ettiğimiz Festivalimizde, puanlamaları Türkiye’nin farklı İllerinden gelen, 12 kişilik Hakem Heyeti yapacak. Önceki yıllardaki katılıma bakarak değerlendirdiğimizde, Türkiye’nin çeşitli illerinden olmak üzere, 1000 kişinin üzerinde ziyaretçimiz olacağını tahmin ediyoruz. Son 4 aydır yaptığımız Festival Hazırlık Çalışmalarımıza olan ilgi ve destek çok büyük. Yaptığımız Tüm Çalışmalar, TEPELİ KOSTÜM GÜVERCİNLERİ DERNEĞİ (TKGD) isimli Facebook Grubumuzdan da takip edilebilir." diye söyledi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni