Genel
Giriş Tarihi : 27-08-2021 16:43   Güncelleme : 27-08-2021 16:43

Gamze Şen sesiyle dinleyenlerini mest ediyor

Sakarya’lı genç müzisyen Gamze Şen; söylediği şarkılarla, özellikle Karadeniz türküleriyle dinleyenlerini büyülüyor

Gamze Şen sesiyle dinleyenlerini mest ediyor

Sakarya’lı genç müzisyen Gamze Şen; söylediği şarkılarla, özellikle Karadeniz türküleriyle dinleyenlerini büyülüyor.

Sakarya ve Antalya’da sahne alan Gamze Şen; küçük yaşta ilgi duyduğu müzikle kariyerinde yükselmeye devam ediyor. İlkokul döneminden itibaren müziğe olan yeteneğiyle öğretmenlerinin dikkatini çeken müzisyen; hem sesiyle hem de sahne performansıyla kendisini dinlemeye gelenlere güzel anlat yaşatırken; çaldığı enstrümanlarla da kendisini geliştirmeye ara vermiyor.

İşin sırrı severek yapmak

Piyano ve kemandan sonra bağlamaya da ilgisinin arttığını ve bu konuda yakın zamanda eğitim alacağını belirten Gamze Şen; “Her işte olduğu gibi müzikte de öğrenmenin sonu yok. Bu yüzden kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Küçük yaştan itibaren sektörün içinde yer aldım. İlerde kendimi anlatan bir şarkı yapmak istiyorum. İnanıyorum ki emeklerimin karşılığını alacağım ve istediğim yerde olacağım. Tabi bunun için çok çalışmanın yanında işini severek yapmanın etkisi de büyük. Ben müziği ve müzikle uğraşmayı çok seviyorum. Bu yüzden yorulmadan, doğru yolda, doğru şartlarda yoluma devam edeceğim” dedi.

Sakarya’da genellikle Karadeniz türkülerine yoğunluk verdiğini söyleyen Şen; “ Sakarya halkının Karadeniz müziklerine özel bir ilgisi var. Ben de doğduğum, büyüdüğüm şehir Sakarya’ya söylediğim şarkıları armağan etmek istiyorum. Antalya’da kurmuş olduğum ve beraber çalıştığımız müzik grubu ile birlikte farklı tarzlarda şarkılar da söylüyoruz. Her melodinin farklı bir tınısı var. Biz de o tınıları keşfetmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Örnek olmak istiyorum”

Yaptığı müzikle yeni müzisyenlere örnek olmak istediğini anlatan Gamze Şen; “Küçük yaştan itibaren müziğin içinde olan biri olarak müziğe ilgi duyanlara örnek teşkil etmek istiyorum. Müzik sektörü bir çok zorluğu beraberinde getiriyor. Ben de her müzisyen gibi türlü zorluklarla karşılaştım. Eğer müziğe ilginiz, yeteneğiniz olduğunu düşünüyorsanız vazgeçmeyin. İnsan her zaman mutlu olduğu işi yapmalıdır. Benim örnek aldığım bir sanatçı yok ancak emek vererek güzel bir örnek olmak istiyorum” dedi.

“Müziğin sesi hep duyulsun”

Pandemi döneminde diğer müzisyenler gibi kendisinin de sıkıntılar çektiğini dile getiren genç müzisyen Gamze Şen sözlerini şöyle sürdürdü; “ Pandemi dönemiyle birlikte ülkede ki herkes gibi biz müzisyenler de zorluklarla karşılaştık. Maddi zorlukların yanında manevi olarak da gerçekten zor bir süreç geçirdik. Bir müzisyenin olmak istediği yer sahnelerdir. Pandemiyle birlikte sahnelerden uzun bir süre ayrı kaldık. Bu dönemin yakın zamanda bitmesini temenni ediyoruz. Umarım ülkemiz ve dünyamız bir daha böyle süreçlerden geçmek zorunda kalmaz ve müziğin sesi hep duyulur.”

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni