Genel
Giriş Tarihi : 10-02-2022 16:44   Güncelleme : 10-02-2022 16:44

Fatura işçiye çıktı !

SEDAŞ, AYEDAŞ, DEDAŞ, TOROSLAREDAŞ, GDZ elektrik gibi dağıtım şirketlerinin işlerini, SEDAŞ bölgesinin işlerinin ise %80'ini yapan Yılmaz Elektrik AŞ konkordato ilan etti! Türkiye genelinde elektrik dağıtımı işlerini yürüten Yılmaz Elektrik, konkordato ilan ederek 4 bin çalışan işçisini zor durumda bıraktı

Fatura işçiye çıktı !

SEDAŞ, AYEDAŞ, DEDAŞ, TOROSLAREDAŞ, GDZ elektrik gibi dağıtım şirketlerinin işlerini, SEDAŞ bölgesinin işlerinin ise %80'ini yapan Yılmaz Elektrik AŞ konkordato ilan etti!

Türkiye genelinde elektrik dağıtımı işlerini yürüten Yılmaz Elektrik, konkordato ilan ederek 4 bin çalışan işçisini zor durumda bıraktı.

Bilindiği üzere olan konkordatonun anlamı; "borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma" olarak tanımlanıyor.

Köylüler: Can güvenliğimiz yok!

Şirketin konkordato ilan etmesinin ardından işçiler, iş sahalarından çekilerek iş yaptıkları alanları terk ettiler. Durumların bu hâle gelmesi ile kendilerinin de mağdur edildiğini belirten bölge sakinleri ve esnaflar, " Başlattıkları hangi iş varsa hepsi yarıda bırakıldı. Kimsenin can güvenliği olmadığı gibi konu ve durum hakkında bilgi alacak muhatap bulamıyoruz. Sedaş'ın bu konuda sessiz kalması mağduriyeti daha da arttırıyor " şeklinde endişeli olduklarını ifade ettiler.

Öte yandan firma yetkililerinin arayan ve ulaşan esnaflara muhataplık hususunda çalışan işçileri işaret etmesi, durumun sadece bir şirketin iflas etmesinden çok daha ötede olduğunu gösteren bulgular olarak göze çarpıyor.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni