Manşet
Giriş Tarihi : 08-03-2022 16:33   Güncelleme : 08-03-2022 16:33

EMŞAV’dan anlamlı program

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" kapsamında Opera Garden’da şehit ailelerinin katılım sağladığı kahvaltı programı düzenledi

EMŞAV’dan anlamlı program

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" kapsamında Opera Garden’da şehit ailelerinin katılım sağladığı kahvaltı programı düzenledi. EMŞAV Sakarya İl Başkanı Melih Sınırcı, programda yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği değeri vurguladı.

EMŞAV Sakarya İl Başkanı Melih Sınırcı, Başkan Vekili Levent Bal, Yönetim Üyesi Kamil Özkan, Halkla İlişkiler Uzmanı aynı zamanda Terapist Fatma Çatalbaş, Genel Sekreter Arzu Ören ve şehit ailelerinin katılım gösterdiği programda kadının önemine vurgu yapıldı. Başkan Melih Sınırcı konuşmasında, ‘’ Kadının seçme ve seçilme hakkını ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün 5 Aralık 1934 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ne armağanıdır konuşmamı Atatürk’ün o güzel cümleleriyle sonlandırıyorum, ‘’ Ey kahraman Türk Kadını; sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' kutlu olsun. ‘’ ifadelerini kullanarak Türk kadınlarının kadınlar gününü kutladı.

Programda konuşan Halkla İlişkiler Uzmanı ve Terapist Fatma Çatalbaş, Kadınlar Günü’nün tarihi geçmişini anlattı. Çatalbaş, ‘’ Emşav vakfının yönetiminde halkla ilişkiler uzmanı, aynı zamanda yaşam koçu ve terapistim. Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 8 Mart’ta kutlanan uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya Kadınlar günü kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır. Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı. 1977 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edildi.’’ dedi.

Konuşmasının devamında, bugüne kadar onlarca kadınla seans yapma imkanı bulduğunu belirten Çatalbaş, ‘’Tecrübelerimden yola çıkarak bu özel günde belirtmek isterim ki, bir kadın küçük yaşlarda ne kadar sevgi, ilgi ve değer görürse ileride o kadar güçlü bir biçimde ayakta durabiliyor. Ancak eksik büyüyen kadının ruhundaki yaraları kapamak çok zorlaşabiliyor. Bu sebeple kadınlarımızı yalnızca bir gün değil, her gün anlayabilmemiz ve gereken ilgiyi gösterebilmemiz dileğiyle. Bir kadın ne kadar donanımlıysa, nesli de o kadar manevi zenginlikle ilerliyor. Bizler hem gönül, hem dil birliğiyle geleceğimizi yetiştirdiğimiz bilinci hiçbir zaman kaybetmemeliyiz ki, kendine, ailesine, çevresine ve vatanına faydalı insanlar yetiştirelim. Emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakarlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, insanlığın umudu tüm kadınlarımızın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlu olsun.’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni