Genel
Giriş Tarihi : 12-01-2022 11:58   Güncelleme : 12-01-2022 11:58

Çınarge; Yangın sektöründe Türkiye’de bulunan kaynakları değerlendiriyor

Dünya rezervlerinin yüzde 72'si’ni oluşturan ve Türkiye’nin mucize madeni olarak anılan Bor’’ yangın söndürme cihazlarında da etkin bir şekilde kullanılıyor

Çınarge; Yangın sektöründe Türkiye’de bulunan kaynakları değerlendiriyor

Dünya rezervlerinin yüzde 72'si’ni oluşturan ve Türkiye’nin mucize madeni olarak anılan Bor’’ yangın söndürme cihazlarında da etkin bir şekilde kullanılıyor.  Bor bazlı yangın söndürücülerin çevre ve insan sağlına tehlike teşkil etmediğini belirten ÇINARGE Firması Kurucu Ortak ve Şirket Müdürlerinden Tamer Çınar, bor bazlı yangın söndürücülerin hızlı söndürme, hızlı soğutma ve yangının tekrar tutuşmasını engelleme özelliği olduğunu söyledi.

Sakarya Merkezli ARGE, mühendislik ve danışmanlık şirketi olarak 25 yıllık deneyim ile hizmet veren ÇINARGE firması, yangın sektöründe dışa bağımlılığı azaltmak için Türkiye’ de bulunan kaynakları değerlendirerek elde edilen Bor bazlı yangın söndürücüleri ile ön plana çıkıyor.  Bor katkılı olduğu için anti viral ve anti bakteriyel özellikler taşıyan yangın söndürücüler, çevre ve insan sağlığı için hiçbir risk teşkil etmiyor. Kullanım açısından da zararsız olan yangın söndürücüler ile rahatlıkla el teması yapılabiliyor. 

Çevre dostu yangın söndürme ürünleri

Bor bazlı yangın söndürücülerin yangın sonrası süreçte de bir tehlike arz etmediğini ve çevre dostu olduğunu belirten Tamer Çınar  ‘Yangın sonrası kendi kalıntıları olan organik ve inorganik mineral veya mineral oksitlerin yanma sonrasında tarımsal katma değerler olarak toprak ve ağaçlarda gübre faydası oluşturmasını sağlıyor.’’ dedi.

Yerli ve Milli

Tamamen yerli imkânlarla üretilen yangın söndürücülerin mühendislikleri ve tedarikleri yerli kaynaklar ile yapılıyor. İthalat ikamesi de oluşturan ürünler teknik ve ekonomik yönden ülkemize katkı sağlıyor. Çınar ‘’ Bor Bazlı yangın söndürücüler kamusal faydası üst düzeylerde olan ürünlerden biridir. Diğer yangın söndürme ürünlerine göre daha uygun fiyatlı ve daha hızlı tedarik edilebiliyor” ifadelerini kullandı. Bor Bazlı sıvı yangın söndürücüler,  Bor bazlı sıvı köpüklü yangın söndürücüler, Bor bazlı jel formlu Yangın söndürücüler, Bor bazlı toz yangın söndürücüler olmak üzere birçok çeşidi bulunan yangın söndürücüler, yangın cinsine göre farklı kullanım alanlarında değerlendiriliyor.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni