Genel
Giriş Tarihi : 26-04-2021 15:23   Güncelleme : 26-04-2021 15:23

Burası adete otomobil Profesörü yetiştiriyor

Birikimlerini aktarmak ve sektöre büyük bir değer katmak adına Türkiye’de bir ilki Sakarya’da yaparak olan “Uygulamalı Usta Yetiştirme Kampı”nı açan Adaotogarage Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Otomobil Profesörü İhsan Boya; üniversite gibi usta yetiştiriyor

Burası adete otomobil Profesörü yetiştiriyor

Birikimlerini aktarmak ve sektöre büyük bir değer katmak adına Türkiye’de bir ilki Sakarya’da yaparak olan “Uygulamalı Usta Yetiştirme Kampı”nı açan Adaotogarage Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Otomobil Profesörü İhsan Boya; üniversite gibi usta yetiştiriyor.

Adaotogarage eğitimlerini artırarak sürdürüyor

Oto beyin doktoru da denilen araç oto beyin tamiri yapımıyla sektöründe inevasyon yaparak dikkatleri üzerine çeken, Dünya’nın en iyi ve başarılı 170 teknisyenden biri olan Sakaryalı Adaotogarage Firma sahibi Elektronik Uzmanı İhsan Boya; kursiyerlerine ARGE Merkezi’nde; otomotiv üzerine sergi, gösterge panel, ABS beyinleri, motor beyin, ana beyinler, sinyal kolları, Airbag beyinleri gibi otomotiv elektroniği alanında eğitimler veriyor.

BOYA: “Biz bilgilerimizi paylaşarak nesilden nesile aktarılmasını sağlıyoruz”

Verdikleri eğitimle ilgili bilgiler aktaran Peugeot Şampiyonu usta İhsan Boya; “Gizli cevherleri ortaya çıkartıp, ülkemize toplumumuza ve sektöre kazandırmak için biz bilgilerimizi paylaşmayı hedefledim. Aslına bakarsanız ustalar ve sektör de önemli bilgiler gizlenir, saklanır. Biz ise tüm bilgilerimizi paylaşarak nesilden nesile aktarılmasını ve sektörün gelişmesine değer katmayı planladık. Sanırım bu ülkemiz de ilk olacak diye düşünüyorum” dedi.

“Sanayimize değer katacak bireyler yetiştirmeyi hedef olarak görüyoruz”

İstanbul, Ankara, Antalya, Bilecek geçiş alanında yer alan Sakarya’nın Otomobil Sanayi şehri olması gerektiğinin altınız çizen İhsan Usta; Sanayimize Değer Katacak Bireyler Yetiştirmeyi Hedef Olarak Görüyoruz. Yeniliğe açık esnaf arkadaşlar ile genç zihinlerin gelişiminde rol oynayacak firmamız Arge-Eğitim-Elektronik Teknik Servisi olarak istihdam edeceği yeni iş arkadaşlarını ve sanayimize değer katacak bireyler yetiştirmeyi hedef olarak görüyoruz. Bizim; hem mektepli hem alaylı ustaların yetişeceği merkezimize herkes müracaat edebilir. Başvuruları için ihsanboya@gmail.com adlı e-mail adresimize ya da 0536 3746222 nolu whatsapp hattımıza yapabilirler” diyerek yeni çağrıda bulundu.

“SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitime hazırız”

Arifiye SATSO Motorlu Araçlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de; Otomotivde kullanılan bütün teknolojiler üzerine ‘Otomotiv, Elektro Mekanik’ eğitimleri verdiklerini, pandemi nedeniyle ara verildiğini belirten Elektronik Uzmanı İhsan Boya; “Önceki gün İl Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında protokol imzalandı. İmzalanan 81 ilde 81 okul projesi ‘Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’ kapsamında belirlenen bizimde eğitimlerini verdiğimiz SATSO Motorlu Araçlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ardından, SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de şehrin ikinci proje okulu olarak belirlenmiştir. Bizde Adaotogarage Elektronik olarak, ikinci proje okulu belirlenen Adapazarı SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki eğitim vermeye talibiz. Bu vesileyle nitelikli eğitimin şehrin geleceğini belirleyen temel unsur olduğuna inan ve ekonomi başta olmak üzere eğitim, sosyal, kültürel, turizm gibi her alanında Sakarya’ya hizmet etme sorumluluğumuzu gerçekleştirmeye özen gösteren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ beye çok teşekkür ederiz” dedi.

“Tüm okullara danışmanlık ve eğitim hizmeti vermeye talibiz”

Adaotogarage Elektronik olarak; bütün otomotiv teknolojiler üzerine ‘Otomotiv, Elektro Mekanik’ kategorisindeki eğitim tabanı oluşacak, başta Sakarya olmak üzere il dışındaki tüm okullara danışmanlık ve eğitim hizmeti vermeye talip olduklarını vurgulayan İhsan Boya; “Uygulamalı eğitim merkezinin her türlü bütün laboratuvar ve ekipmanlarını işyerimizde kaliteli olarak üretebiliriz. Sistemin kurulumu, cihazların kullanımı ve işletilmesi gibi her konuda hizmetimiz mevcuttur. Eğitim ve bu konuda hizmetimizi sürdürmekteyiz” diyerek çağrıda bulundu.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni