Teknoloji
Giriş Tarihi : 17-07-2021 16:25   Güncelleme : 17-07-2021 16:25

Bu proje Sakarya’dan Dünya'ya açılan kapı olacak

Dünyada ki en önemli sanayi alanlarından olan otomotiv sektöründe büyük işlere imza atan İhsan Boya’nın namı Sanayi Şehri Sakarya’yı geçerek, Türkiye geneline yayılmaya devam ediyor

Bu proje Sakarya’dan Dünya'ya açılan kapı olacak

Dünyada ki en önemli sanayi alanlarından olan otomotiv sektöründe büyük işlere imza atan İhsan Boya’nın namı Sanayi Şehri Sakarya’yı geçerek, Türkiye geneline yayılmaya devam ediyor. Koronavirüs’e karşı ‘Akıllı Maske Koruma Teknolojisi’ üreten Dünya'ca ünlü Çip Uzmanı Mikroçip Mühendisi Mehmet İmrak'ı Adaotogarage’de misafir eden Elektronik Uzmanı İhsan Boya; Dünya'da bir ilk olacak otomotiv çipi konusunda, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Otomotiv Çip’leri Sakarya'da mı üretilecek?

İstanbul Maslak’ta bulunan Coronity Firmalarının Ceo’su BİMUD Mikro Teknojiler Kurulu Başkanı Mikroçip Mühendisi Mehmet İmrak; ‘Beyinci İhsan’ olarak hizmet veren, Elektronik Uzmanı İhsan Boya’yı E -5 Karayolu Üzeri Bölge Trafik Karşısında bulunan ‘Uygulamalı Usta Yetiştirme Kampı’nda ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bilim Adamları ve Mucitler Genel Başkanı Yusuf Uygur’un da hazır bulunduğu ziyarette; Ünlü isim Mehmet İmrak; Peugeot’un 3 kere üst üste Türkiye 1’incisi olan Dünya’nın en iyi ve en başarılı 170 teknisyenin arasına ismini yazdıran Elektronik Uzmanı İhsan Boya için önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet İMRAK’tan Sakarya’ya müjde!

Kendilerini davet ettikleri için İhsan Boya'ya teşekkür eden Mehmet İmrak tesisin özellikle gençler için kaçınılmaz bir fırsat olduğunu ve bu tesiste eğitim almaları gerektiğini söyledi. İmrak şöyle devam etti: “Bu tesiste hem eğitim, hem tasarlama hem de geliştirme yapılıyor. Sakarya için önemli bir hizmet veriliyor inanıyorum ki gerekli şartlar sağlanırsa ülkemiz adına da çok iyi işler çıkacaktır.” Bu teknolojilerin bilim adamları ve mucitler derneği genel merkezi ile buluşması gerektiğini vurgulayan İmrak bu tesisin yerli otomobilin önemli parçalarının tasarlanacağı ve üretileceği bir tesis haline gelebileceğinin müjdesini verdi. Böylelikle istihdama da katkı sağlanacağı öngörülen proje heyecanla karşılandı.

BOYA: “Ortak birçok noktamız var

Mikroçip Mühendisi Mehmet İmrak ile yeni tanıştıklarını ve tanışmaktan dolayı onur duyduğunu dile getiren Elektronik Uzmanı İhsan Boya; “Mehmet beyi geç tanıdım ama tanıdığıma çok memnun oldum. Kendisi ile ortak birçok noktamız var. Nasipse birbirimizi tamamlayacağımız bir ekip olacağız. Bu vesile ile Sayın Mehmet İmrak Bey ile tanışmamıza vesilen olan ve üyesi olmaktan onur duyduğum Bilim Adamları ve Mucitler Genel Başkanımız Sayın Yusuf Uygur beye de ayrıca teşekkür ederim " dedi. Bilişim ve eğitimi otomotivle bir araya getirdiklerini söyleyen İhsan Boya gelecek günlerde, birlikte daha güzel işler yapmayı umduğunu söyledi.

UYGUR: “Hedef Sakarya'dan Dünya’ya açılan bilim kapısı olmak

Bilim Adamları ve Mucitler Genel Başkanı Yusuf Uygur ise Mehmet İmrak'ın ziyaretinden dolayı memnun kaldıklarını belirterek Sakarya'nın bilimin merkezi olmasını istediklerini söyledi. Uygur konuşmasında;” Sadece Türkiye'de değil dünyada da bir marka olmak istiyoruz. Bizler menfaat ilişkisi taşımadan kendimiz için değil, memleketimiz ve ülkemiz için çalışıyoruz. Şanlı Türk bayrağını dünyada bilim adına dalgalandırmak amacındayız." İfadelerine yer verdi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni