Genel
Giriş Tarihi : 27-07-2021 10:14   Güncelleme : 27-07-2021 10:14

Böyle sosyal muhtar görülmedi

Karadere Mahallesi muhtarı Ferruh Akıncık düzenlediği etkinlikler ve yaptığı hizmetlerle Karadere mahallesi sakinlerine adeta yepyeni bir muhtarcılık örneği sunuyor

Böyle sosyal muhtar görülmedi

Karadere Mahallesi muhtarı Ferruh Akıncık düzenlediği etkinlikler ve yaptığı hizmetlerle Karadere mahallesi sakinlerine adeta yepyeni bir muhtarcılık örneği sunuyor.

Gelenekselliği ve yenilikçiliği harmanlayarak mahalle sakinlerinin gönlünü fetheden Sakarya’nın sosyal muhtarı, geçtiğimiz günlerde bayram etkinlikleri kapsamında düzenlediği Geleneksel Karadere Bayram Şenlikleri ile büyük beğeni topladı.

2 yıldır 140 hanelik Karadere Mahallesi Muhtarlığı görevini layıkıyla yerine getirerek “bu muhtar, başka muhtar” dedirten Ferruh Akıncık son düzenlediği etkinlikle yediden yetmişe herkese özlenen eski bayramların heyecanını ve mutluluğunu yaşattı.

Müziğin, oyun havalarının bol olduğu etkinlikte çocuklar palyaçolarla dans edip, şişme havuz ve oyuncaklarla bayramın tadını çıkardı. Öte yandan mahalle sakinleri için milli ve dini duyguları bir arada yaşatan mehter ve semazen gösterisi yapıldı. İkramların da yapıldığı şenlikte mahalleliye akşamları yapılan Türk Sanat müziği eşlik etti.

Muhtar Ferruh Akıncık pandemiyle birlikte uzun süre evde kalmak zorunda kalan mahalleliye hem moral vermeyi hem de eski bayramları yaşatmak istediklerini ifade etti. Muhtar Akıncık yaptığı açıklamada; “2019’da ilk etkinliğimizi yapmıştık. Geçen sene maalesef pandemi nedeniyle şenliğimizi gerçekleştiremedik. Ancak pandeminin etkisinin azalmasıyla birlikte Bayram Şenliğimizi yaptık. Biz bu yola çıkarken “mahallelimiz her şeyin en iyisini hakkediyor” şiarıyla yola çıktık. Elimizden geldiğince daha farklı, daha ilgi çekici etkinliklerimizle hizmet vermeye devam edeceğiz. Hizmetin en iyisini Karadere Mahallesine taşıyacağız” dedi

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni