Genel
Giriş Tarihi : 13-02-2022 17:26   Güncelleme : 13-02-2022 17:26

BİMUD’dan Ülkemize önemli tavsiye; Çelik Sanayi Kurulsun

Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Genel Merkezi istihdam arttırma önerilerine ‘’Çelik Sanayi Kurmak’’ maddesini de ekledi

BİMUD’dan Ülkemize önemli tavsiye; Çelik Sanayi Kurulsun

Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Genel Merkezi istihdam arttırma önerilerine ‘’Çelik Sanayi Kurmak’’ maddesini de ekledi. Çelik sanayi kurulabilir vurgusu yapan Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Genel Başkanı Yusuf Uygur, ‘’Sakarya her konuda 81 vilayetimize öncü projelerle örnek olabilir.’’ İfadelerini kullandı.

Bilim Adamları ve Mucitler Derneği ekonomik alanda istihdam arttırma önerilerine yeni bir madde daha ekledi. Karasu, Kocaali ve Hendek ilçelerinde bulunan demir yataklarına dikkat çeken Başkan Uygur, ‘’Çeliğin bir diğer hammaddesi olan karbon ise ekseri kömürden elde edilmekte ve kömür havzaları da ilimizin etrafında bulunmaktadır.’’ Dedi. 

Neden Çelik Üretim Tesisi?

Başkan Uygur bu konudaki fikirlerinin; amaçlanan üretimin ve bilimin ana merkezi olabileceğini belirtti. Çelik malzemesi hemen her alan da inşaat otomotiv gıda sanayi savunma mobilya gibi ana sektörlerin ana hammaddesi ya da yarı mamulü durumunda olduğunu dile getiren Uygur, ‘’Bu üretim sadece sanayimize ve  ülkemize istihdam oluşturmadan ziyade teknolojik gelişimin bilimsel çalışmaların merkezlerinden biri olacaktır.’’ İfadelerine değindi.

Gerçek ve Etkin Silikon Vadisi oluşturulabilir

Türkiye’nin gerçek ve etkin üretici silikon vadisinin oluşturabileceğine dikkat çeken Başkan Uygur,

‘’ Yapacağımız her alandaki ilerleme ile kendi bilimsel ve teknolojik çalışmalarımızla bir nevi tabiri caizse Türkiye’mizin gerçek ve etkin üretici silikon vadisini oluşturabiliriz. Ucuz ve standartlara uygun çelik üretmek demek dünya pazarının en iddialı ülkesi konumuna gelmek demektir. Sakarya her konuda 81 vilayetimize öncü projelerle örnek olabilir. Tüm Türk halkına da umut yani Bir umut oluruz.

Bu tesisi kurmak kimileri için bir Ütopya olabilir. Ama kurmak yönetmek ve ilerletmek genişletmek doğru akılcı yönetimle çok kolaydır. Yeter ki niyetlerimiz halis, net ve kararlı olabilsin. ‘’ diye konuştu.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni