Genel
Giriş Tarihi : 29-07-2021 14:32   Güncelleme : 29-07-2021 14:32

BİMUD’ dan mucit Hasan Kum’a ziyaret

Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Başkanı Yusuf Uygur, BİMUD Otomotiv Kurulu Başkanı ve Adaotogarage Firmasi Sahibi Beyinci İhsan olarak tanınan Elektronik Uzmanı İhsan Boya, Melimex Makina ve Otomasyon sahibi Mehmet Memoğlu ve Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Düzce İl Başkanı İsmail Bostancı; BİMUD Mucitler Kurulu Başkanı Kum Mucit olarak tanınan Hasan Kum’a ait Düzce merkezinde bulunan kendi ürünlerini üretmiş olduğu fabrikaya ziyarette bulundu

BİMUD’ dan mucit Hasan Kum’a ziyaret

Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Başkanı Yusuf Uygur, BİMUD Otomotiv Kurulu Başkanı ve Adaotogarage Firmasi Sahibi Beyinci İhsan olarak tanınan Elektronik Uzmanı İhsan Boya, Melimex Makina ve Otomasyon sahibi Mehmet Memoğlu ve Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Düzce İl Başkanı İsmail Bostancı; BİMUD Mucitler Kurulu Başkanı Kum Mucit olarak tanınan Hasan Kum’a ait Düzce merkezinde bulunan kendi ürünlerini üretmiş olduğu fabrikaya ziyarette bulundu.

Son günlerde adını Yerli Motor üretimini Sakarya’da gerçekleştirmek için girişimde bulunmasıyla duyduğumuz BİMUD Genel Merkezi ve Otomotiv dünyasının dehası haline gelen, yerli motorun üretimi için çalışan İhsan Boya; Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Başkanı Yusuf Uygur ile birlikte; Hasan Kum’un Düzce’de bulunan Kum Mucit fabrikasını ziyaret etti. Melimex Makina ve Otomasyon sahibi Mehmet Memoğlu ve BİMUD Düzce İl Başkanı İsmail Bostancı’nın da yer aldığı ziyarette; işbirlikleri konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Misafirlerini fabrikasında ağırlayan Hasan Kum kendi icadı olan makinaları misafirlerine tanıttıktan sonra yeni yapacağı icatlar hakkında da bilgi verdi. Mucit Hasan Kum ziyaretle ilgili; “ Bu ziyaretten dolayı çok memnun oldum. Gelen başkanlarımıza ve üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan ziyaretin ardından Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Genel Merkezinden yapılan açıklamada; “Yakında çok güzel gelişmeler bekliyoruz” denildi. Merak uyandıran gelişmelerin yakın zamanda açıklanması bekleniyor.  

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni