Genel
Giriş Tarihi : 09-08-2021 17:05   Güncelleme : 09-08-2021 17:05

BİMUD; Bilim ziyaretlerini Kocaeli’ye taşıdı

Son zamanlarda ön ayak olduğu projelerle ve başarılı işlerle adını ülkeye duyuran Bilim Adamları ve Mucitler Derneği (BİMUD) Genel Merkezi; Kocaeli İl Başkanı Eşref Tokgöz ve yönetimini ziyaret etti

BİMUD; Bilim ziyaretlerini Kocaeli’ye taşıdı

Son zamanlarda ön ayak olduğu projelerle ve başarılı işlerle adını ülkeye duyuran Bilim Adamları ve Mucitler Derneği (BİMUD) Genel Merkezi; Kocaeli İl Başkanı Eşref Tokgöz ve yönetimini ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ziyarete BİMUD Genel Başkanı Yusuf Uygur ve BİMUD Otomotiv Kurul Başkanı İhsan Boya katıldı.

BİMUD Genel Başkanı Yusuf Uygur ve Otomotiv Kurul Başkanı İhsan Boya’nın yaptığı ziyarette önümüzde ki günlerde yapılacak projelerle ilgili BİMUD Kocaeli İl Başkanı Eşref Tokgöz ve yönetimiyle birlikte istişarede bulunuldu.

“Bilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır”

Gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili bilgi veren BİMUD Genel Başkanı Yusuf Uygur; “Otomotiv Kurul Başkanımız Sayın İhsan Boya ile birlikte çok kıymetli Kocaeli İl Başkanımız Sayın Eşref Tokgöz ve yönetimini ziyaret ettik. Birlik ve beraberliğimizi daha da perçinlemiş olduk. Sizleri daha yakından tanıdığımıza memnun olduk. Amaçlarımızı ve hedeflerimizi anlattık. Büyük hayalleri olan yer olduğumuzu vurguladık. ‘Bilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır’ sözünden yola çıkarak her kim olursa olsun bu şevki ve heyecanı ilk günkü gibi diri tutmayanların içimizde yer alamayacağını vurguladık.’Kuru kalabalık düşman başına’ diyerek dünyada ki bütün mazlumların umudu olarak çıkmış olduğumuz bu zorlu yolda, kimseye yollarımızda serili gül bahçesi vaat etmediğimizi belirttik” dedi.

Bilim meşalesi sönmeyecek

BİMUD Genel Merkezi ve Otomotiv Kurul Başkanı İhsan Boya’nın katkılarıyla BİMUD üyesi ve Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatih Burçin Güraslan’ın tasarladığı Dünya’da bir ilk olacak Silindir Motor’un Sakarya’da üretileceği haberinin duyurulmasının ardından ülkemiz ve dünyada ki tüm mazlum halklar için kendilerini bilime adadıklarını söyleyen BİMUD Başkanı Uygur; ”Kendi motorumuzu yapacağız. Kendi mikroçiplerimiz olacak. Yolumuz kendinden vazgeçmeyi bilen, kendini bilime adayanların yoludur. Bize katılmak çok zor, çıkmak ise çok basittir. Bize sadece “Allah yolunuzu açık etsin” demek yeterlidir. Her ne olursa olsun bu davaya inananların yoludur yolumuz. Belki bu adımlarımız uluslararası bir tedirginlik yaratacak, belki bizi yok etmeye kalkışacaklar, belki toplum nazarında itibarımızı yok etmeye çalışarak türlü türlü iftiralara maruz bırakacaklar. Fakat davasından vazgeçmeyen başka kardeşlerimiz meşaleyi devralacak ve hedefine ulaştıracaktır” ifadelerine yer verdi.

UYGUR: “Uzun süreli kalkınma planlarımız var”

Uzun süreli projelerinin ve hedeflerinin olduğuna değinen Başkan Yusuf Uygur sözlerine şöyle son verdi; “Din, dil, mezhep gözetmeksizin kendi alanında en iyilerle ve bilgiyi paylaşmaktan korkmayanlarla birlikte planlamalarımız devam ediyor. 1000 yıllık kalkınma planlarınız var. Bize göstermiş oldukları ilgi ve alakalarından dolayı Başkanımız Eşref Tokgöz ve yönetimine ayrı ayrı çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız.”

BOYA: “Ülkemizin adı bilimle anılacak”

Sakarya’nın otomotiv beyni ve Beyinci İhsan olarak tanınan BİMUD Otomotiv Kurul Başkanı Adaotogarage Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Boya ise; ziyaretle ilgili yeni projeler de buluşmak istediklerini ifade ederek şu ifadelere yer verdi; “BİMUD olarak kalbimiz, ülkemizin adının bilimle anıldığı günler için çarpıyor. Hiçbir zaman şahsi çıkarlarımızı göz önünde bulundurmadık. Bizler biliyoruz ki “Ülke” denilince akan sular durur. Şuan ki çalışmalarımız ülkemiz için devam ediyor ve devam edecek. Bizler gitsek bile diğer kardeşlerimize bıraktığımız bilim ruhu ölmeyecek”

TOKGÖZ: “Gelecek kuşaklara bilim aşkını aşılamak istiyoruz”

BİMUD Kocaeli İl Başkanı Eşref Tokgöz ise ziyaretlerinden dolayı Başkan Yusuf Uygur ve İhsan Boya’ya teşekkür ederek; “Başkanımızın da ifade ettiği gibi yolumuz bilimin yolu. Bizler bilim adına ülkede ki fitili yaktık ve alevlendirmeye de devam edeceğiz. Gelecek kuşaklara da bu bilim aşkını aşılamak istiyoruz. Zorlu yollardan geçsek de yılmayacağız” dedi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni