Manşet
Giriş Tarihi : 29-03-2022 11:50   Güncelleme : 29-03-2022 11:50

Bayraktar: Acil Önlemler Almalıyız...

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Genel Başkanı Lütfi Bayraktar, LC Haber Ajansı'nı ziyaret etti

Bayraktar: Acil Önlemler Almalıyız...

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Genel Başkanı Lütfi Bayraktar, LC Haber Ajansı'nı ziyaret etti.

Sakarya'nın fındık üretiminde iyi durumda olduğunu fakat iyi ve verimli topraklara sahip olmamıza rağmen bunun doğru ve uygun şekilde değerlendirilmediğine dikkati çeken Fiskobirlik Genel Başkanı Lütfi Bayraktar, hükümetin fındık ile ilgili politikalarını bir türlü oturtamadığını söyledi.

Koordinasyonu sağlamalıyız

Fındık üretiminde son 10 yıldır tekelleşme olduğunun altını çizen Bayraktar, çiftçinin verimli bir şekilde desteklenmesi gerektiğini ve üretim konusunda birtakım önlemlerin acilen alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Üretim alanlarının çoğalması, doğru ve uygun şekilde desteklenmesi gerektiğine işaret eden Bayraktar, bu işin sadece hükümetin politikaları ile çözülemeyeceğini, oda, sivil toplum kuruluşları ve üretici başta olmak üzere herkese görevler düştüğünü belirtti.

Çiftçilik en geçerli meslektir

Çiftçiliğin meslek olarak görülmediğine dikkati çeken Bayraktar, bunun son derece yanlış algı olduğunu belirterek, " Oysa yıl da 3 aylık bir çalışma ile 1 yıllık asgari ücrete denk gelen maddi bir kazanım elde edilebilir. Emeğinin yarısını toprağa verse daha iyi kazanç elde edebilirler. Kaynakları doğru zamanda, yeri ve ederinde kullanmamız gerekiyor. Çiftçi meteorolojiyi iyi takip etmeli. Bahçemizde bulunan ne varsa bunun iyice temizlenmesi de çok önemli." dedi.

Fındık konusunda dünyada söz sahibi ülkeyiz

Azotlu gübrenin mutlaka atılması gerektiğini söyleyen Bayraktar, bu kimyasalın 26'lık ve 2 parti şeklinde olması gerektiğini belirtti.

Total de yıllık 600 bin ton fındık ihraç edildiğini ve İtalya'nın çok ciddi bir alıcı olduğunu kaydeden Bayraktar," Fındığı bir türlü dengeleyemiyoruz. Piyasayı iyi yönetemediğimiz gibi stoklamayı da beceremiyoruz. Spekülatörler devreye girerek etki ediyorlar, bunun önüne geçmeliyiz. Bu ve benzeri sebeplerle de hedeflere ulaşamıyoruz. Müdahale alımları şartlara uygun yapılmıyor ve hükümet birçok kalemin beraberinde çok paralar harcamak zorunda kalıyor." diye konuştu.

Ziyaretten dolayı don derece memnun kalan LC Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi Gazeteci & Yazar Levent Candan, ajansın faaliyetleri ve çalışmalar hakkında kısaca bilgiler paylaşarak, " Gündem çok hızlı değişiyor. Bize düşen ise her zamanki gibi çok çalışmak oluyor. Teşrifleriniz bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni