Genel
Giriş Tarihi : 27-12-2021 14:13   Güncelleme : 27-12-2021 14:13

Başkan Demir, Gümbür Gümbür Geliyor!

Katlı Pazar Yeri Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı, Sakarya Sebze ve Meyveciler Odası Başkan Adayı Mehmet Demir, Kale Düğün Salonu’nda düzenlediği etkinlikte esnafla buluştu

Başkan Demir, Gümbür Gümbür Geliyor!

Katlı Pazar Yeri Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı, Sakarya Sebze ve Meyveciler Odası Başkan Adayı Mehmet Demir, Kale Düğün Salonu’nda düzenlediği etkinlikte esnafla buluştu. Başkan Demir yönetimini tanıttığı etkinlikte seçim vaatlerinden de bahsetti. Yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermiyorum diyen Demir, esnafın sesi oldu. Demir ‘’ Kazansak ta kazanmasak ta esnaf için mücadele edeceğiz’’ vurgusu yaptı.

‘’Esnafın istemediği hiçbir şeye imza atmayacağız’’

 Pazar yerlerinde esnafın istemediği hiçbir şeye imza atmayacağına söz veren Demir, ‘’ Kapalı kapılar ardında protokoller imzalayıp esnafımıza sormadan orada at koşturmayacağız. Esnafımıza diretmeli toplu para ödetmeyeceğiz. Açık pazar yerlerinden kapalı pazar yerlerine geçerken bizlere 3 yıllık işgaliye bedeli adı altında senet imzalatılarak toplu para alındı. Bu hiçbir yasada yoktur. Biz bir tapu satın almadık. Semt pazarları, pazar yerleri halkındır, pazarcı esnafınındır. Bizim odamız esnafa sormadan, fikrini almadan yaptığı anlaşma ile toplu para almıştır. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bize tahsis edilen hiçbir yerde toplu paralar almayacak, büyük bedeller ödetmeyeceğiz. Biz kazansak ta kazanmasak ta bunun mücadelesini vereceğiz’’ dedi.

‘’Esnafın hakkını esnafa teslim edeceğiz’’

Yönetim kadrosundan bahseden Demir, ‘’Her zaman dile getiriliyor güçlü yönetim kadrosu oluşturdunuz diye. Yönetim kurulu üyelerimiz hepinizin bildiği, pazar yerlerinde tezgâhları olan mesleklerini icra eden esnaf arkadaşlarımız. İnce eleyip sık dokuyarak, sizin taleplerinize göre, sizlerin arasından tek tek seçtik. Esnafın hakkını esnafa teslim etmek için bu kıymetli arkadaşlarımla çalışacağım’’ ifadelerini kullandı. İşgaliye bedellerinin kaldırılmasından sonra Kapalı Pazar yerlerinde mescit gibi sosyal alanlar oluşturulacağını belirten Başkan Demir, esnafın çekici hizmetlerinin oda tarafından karşılanacağını belirtti.

Çalışamayan esnafı Başkan Demir düşündü

Bir havuz sistemi kurulacağını belirten Demir, hastalık kaza ve bu gibi durumlarda çalışamayan esnafa sorgusuz sualsiz, gelir durumuna bakılmaksızın yardım edileceğini ve bu yardımın oda tarafından karşılanacağını belirtti.  Başkan Demir, ‘’ Herkesin ailesi bir geçim savaşı var. İnsanın başına her şey gelebilir. Hastalık ve kaza gibi durumlarda tezgâh açamayan esnafımızın zora düşmesine müsaade etmeyeceğiz. Kurduğumuz havuz sisteminden destek yapılacak’’ dedi.

Poşetler Fabrika Çıkış Fiyatına esnafa sunulacak

‘’Poşet fabrikaları ile anlaşma sağlayarak aradaki aracıları kaldıracak, poşeti fabrika çıkış fiyatına esnafımız ile buluşturacağız’’ diyen Demir, vaatlerini şu şekilde sıraladı;

  1. Kayıtsız esnaflarımızı kayıt altına alarak haksız rekabeti ortadan kaldıracağız.
  2. Odamızda muhasebe bölümü herhangi bir şahıs değil, mali müşavir kontrolünde olacaktır.
  3. Faaliyet belgesi ya da resmi evrak istediğinizde borcunuzu ödeme şartını öne sürmeyeceğiz.
  4. Anlaşmalı petrol istasyonları ile mazot indirimi sağlayacağız.
  5. Özel Hastaneler, düğün salonları ile yapılacak anlaşma ve protokol ile esnafımıza indirim sağlayacağız.
  6. Hizmetin ulaşamadığı ilçe pazar yerlerimizde, dernekler kuruldu. Oda olarak oradaki esnaflarımızın yanında olacağız.
Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni