Manşet
Giriş Tarihi : 21-03-2022 13:49   Güncelleme : 21-03-2022 13:49

Akif Yener'den Doğu Çıkarması…

'Onun adı efsane Sakarya', 'Ne aşk ne hayat', 'Sakaryaspor 50

Akif Yener'den Doğu Çıkarması…

'Onun adı efsane Sakarya', 'Ne aşk ne hayat', 'Sakaryaspor 50. yıl marşı' ( Bu kalp seninle Sakaryaspor ) şarkı ve marşlarının bestekârı, parapskolojist, Yaşam Koçu ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Şefi Akif Yener, Sarıkamış Platformu Sakarya İl Temsilcisi Mustafa Karabudak ve Sakarya Genç Düşünce Platformu Başkanı Erkan Azman'ın daveti üzerine gittiği bazı doğu illerinde çeşitli ziyaretlerde bulundu .

Albüm hediye etti

İlk ziyaretini Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen'e yaparak sanatsal çalışmaları hakkında kısa bilgiler veren Yener, toplamda 5 şarkıdan oluşan maxi single albümünü imzalayarak Başkan Sekmen'e hediye etti.

Sakarya'yı takip ettiğini ve gelişmekte olan şehirler arasında çok iyi olduğunu söyleyen Başkan Sekmen, yakın dostu ve mevkidaşı olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce'ye selamını ileterek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Sarıkamış Belediyesi Başkanı Harun Hayali’yi makamında ziyaret eden Akif Yener, sanatsal çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. Yener, Sarıkamış'ta olmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek geçmişten gelen kültürlerin tanınması ve pekişmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması bakımından kültür gezilerinin çok önemli bir yeri olduğunun altını çizdi.

Sakaryalı sevilen sanatçı anlamlı gezi turunda çeşitli kültürel ve gezi faaliyetlerinde de bulundu.Kars merkez, Ani harabeleri, Çıldır Gölü ve Erzurum'da çeşitli müze, tarihi yerler ve önemli mekanları ziyaret ederek burada karşılaştığı sevenlerine beş şarkısından oluşan maxi single albümünden imzalayarak hediye etti.

Kültürevi'nde mini konser

Birçok ilden gelen misafirlerin buluştuğu Kars Kültürevinde, doyumsuz şarkı ve türküler eşliğinde hep birlikte yöresel halay ve horonlar oynandı. Eğlenceli vakitlerin yaşanması ile Akif Yener'in muhteşem performansı geceye damgasını vurdu.

Seslendirdiği parçalarla misafirlerin beğenisini kazanan Akif Yener, uzun bir süre sahnede kalarak kendisinden rica edilen istek parçalara da yer verdi.

Anlamlı tablo

Ziyaretlerden dolayı son derece memnun kaldığını ifade eden Akif Yener, " Yöresel yemeklerin tadına yerinden bakmak fırsatı oldu, doğanın bize sunduğu eşsiz güzellikler de cabası. Kars halkının günün anlam ve önemine ilişkin gösterdiği ilgi ve alâkadan ötürü  duygulandım. Burada tüm Türkiye tek yürek oldular. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Bahtiyar BodurBahtiyar Bodur

Genel Yayın Yönetmeni